Design transformat in opere de arta hipnotizante

Home « Noutăți « Extern

Încă din copilărie visam să fim eroii propriilor vieţi, prin care să călătorim pe covorul fermecat al lui Alladin. Timpul a trecut, priorităţile s-au schimbat, nu şi visurile. Graţie artistului Faig Ahmed, care creează opere de artă originale prin reinventarea covoarelor tradiţionale din Azerbaidjan, putem "decola" în călătoria visurilor noastre chiar din căminul propriu.

Artistul dezasamblează structura convenţională a covoarelor şi aleatoriu rearanjează componentele lor, inspirându-se din geometria contemporană. Rezultatul este pur şi simplu hipnotizant: o serie de linii neregulate - unele fluide, unele minimaliste – plecând de la modelele clasice bine stabilite.

Combinaţia dintre tradiţional şi modern este un aspect-cheie care defineşte activitatea lui Faig Ahmed: "Arta mea este îndreptată spre transformarea acestor limite astfel încât să nu mai fie recunoscute. Să fiu sincer, lucrurile pe care le fac acum sunt întotdeauna corecte şi frumoase, le creez fără să mă gândesc, totul decurge de la sine".


"De aceleaşi modificări are parte şi lumea în care trăim. Dacă stăm bine şi ne gândim, ideile vechi, formate de sute de ani, sunt modificate şi transformate în orice moment. Eu doar experimentez îndrăzneţ, apoi pun în scenă operele de artă şi le las să fie admirate", a mai adăugat ingeniosul artist.

Ştiu că cei mai mulţi dintre noi s-au gândit că vor vedea astfel de opere de artă într-un muzeu, dar ai luat în considerare experimentarea acestor covoare chiar în dormitorul tău? Indubitabil, hipnotizantele covoare vor conferi o notă unică spaţiului tău intim şi te vor face să visezi cu ochii deschişi.

 

Name

Faig Ahmed a absolvit Facultatea de sculptură la Academia de Arte Plastice din Baku (Azerbaidjan) în 2004. Cel mai recent, el a studiat istoria şi estetica covoarelor tradiţionale din Azerbaidjan, având îndeletnicirea de a reinterpreta acest simbol cultural cu relevanţă contemporană. Ahmed suprapune modele digitale pe compoziţiile tradiţionale, pentru a crea opere cu iluzii optice îndrăzneţe, forme de sculpturi şi lucrări bidimensionale.

 

 

Irina B.

sursa foto: studio.charchub.com

 

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: covoare, design, estetica, simbol, sculpturi
Inapoi la categoria «« Noutăți

Advertisement