Vara, gradinareste!

Home « Noutăți « Eficient

Grădinăritul este o modalitate foarte bună pentru ca oamenii care trăiesc în lumea modernă să se întoarcă la "rădăcinile" lor. Dacă te-ai gândit vreodată să te apuci de grădinărit, atunci nu ezita foarte mult. Tot ce-ţi trebuie pentru a începe sunt ceva seminţe, sol, apă şi lumina soarelui. Acesta este un hobby care îţi va permite să te bucuri de natură şi de numeroasele sale beneficii.

1. Grădinăritul permite cultivarea de ingrediente proprii

În funcţie de cât de mare este grădina ta, s-ar putea să nu fii în măsură să renunţi complet la magazinul alimentar, dar vei fi cel puţin în măsură să cultivi unele din propriile legume şi plante aromatice preferate. Vestea bună este că vei avea un control complet asupra modului în care producţia ta va creşte, fără să apelezi la pesticide şi alte substanţe chimice. Legumele şi ierburile vor fi proaspete şi, prin urmare, mult mai delicioase.

2. Grădinăritul este o modalitate foarte bună de a fi mai aproape de natură

Mulţi dintre noi şi-ar dori să petreacă mai mult timp în aer liber, însă responsabilităţile de zi cu zi periclitează orice intenţie "bio". Nu este întotdeauna convenabil să mergi la ţară, să faci drumeţii sau să petreci timp în mediul natural. În schimb, având un petic de pământ în grădina din spatele casei sau a blocului te va face să te simţi conectată la natura din jur.

3. Grădinăritul este o provocare, dar într-un mod bun

Grădinăritul te determină să fii tenace şi creativă. Vei fi nevoită să citeşti anumite cărţi de specialitate pentru a afla cum să cultivi anumite plante. Chiar şi cele mai bune grădini vor sfârşi prin a avea de furcă, la un moment dat, cu fel de fel de insecte şi dăunători. Grădinăritul poate fi, uneori, ca rezolvarea unui puzzle, care te va face să te simţi cu adevărat minunat, odată ce ţi-ai dat seama cum stă treaba.

4. Grădinăritul poate fi relaxant

În ciuda faptului că grădinăritul poate avea momente dificile, în cea mai mare parte, este o activitate foarte relaxantă. Din moment ce-i afli ascunzişurile, va trebui doar să oferi nişte apă şi plantele vor face toată munca grea pentru tine. Această activitate poate deveni una dintre cele mai relaxante modalităţi, dacă ştii cum să-ţi organizezi spaţiul astfel încât să pară un colţ din natură.

 

5. Grădinăritul este foarte plin de satisfacţii şi distracţie

Imensa bucurie pe care o simţi atunci când vezi primele răsaduri sau atunci când culegi roadele muncii tale nu se compară cu nimic! Este într-adevăr o minune, dacă stai să te gândeşti, cum dintr-o sămânţă mică a crescut alimente proaspete şi sănătoase, de care tu şi familia ta vă puteţi bucura acum.

Doar aminteşte-ţi că oricine o poate face. Dacă îţi doreşti o astfel de activitate în aer liber, atunci nu-ţi fie frică să încerci.Vei fi uimită de cât de repede poţi învăţa tainele grădinăritului.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: en.amerikanki.com

 

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: amenajare, gradina, gradinarit, plante, sol
Inapoi la categoria «« Noutăți

Advertisement