Un exemplu al geometriei descriptive

Home « Noutăți « Eficient

Brazilia înseamnă pentru mulţi dintre noi, raiul pe pământ, chiar dacă admirat la televizor sau prin intermediul imaginilor de pe Facebook. Plajele veşnic colindate de turişti, dansurile tradiţionale fascinante, formele voluptoase ale fetelor şi pasiunea pentru fotbal fac referire la ţara sud-americană.

 

Pe lângă toate acestea, Brazilia mai înseamnă ceva: arhitectură şi design incredibile. În orice oraş brazilian am merge, putem vedea cu ochiul liber cum se împletesc vechiul şi noul, stilurile arhitecturale şi formele de design.

Casa Jardim Acapulco este unul dintre exemplele elocvente ale stilului arhitectural brazilian.
Aceasta este o reşedinţă privată, cu două etaje moderne, situată în Guarujá, Brazilia, şi proiectată de către Fcstudio. Impunătoarea reşedinţă este alcătuită din şase pătrate grupate în perechi. În cadrul acestei reguli de design, au fost realizate în părţile opuse încă alte două locuri (garajul din faţă şi terasa din spate), pentru o şi mai multă notă de modernitate.

De ce această formă geometrică atunci când ne referim la designul unei case? Răspunsul ni-l dau arhitecţii care s-au ocupat de acest proiect: "Logica de pătrate regulate facilitează în mare măsură calculele matematice şi performanţa structurală a casei." Distanţele dintre piloni sunt aproape la fel şi nu există tranziţii structurale între etaj şi mansardă.

Transparenţă a fost un element-cheie luat în calcul atunci când s-a planificat acest proiect impunător. Faţada cu vedere în curte a fost concepută aproape în întregime din sticlă. Doar o discontinuitate există la scările care duc la etaj, acestea fiind din oţel.


Name

 

Întregul etaj (format din patru camere) reprezintă partea privată a casei, pentru care s-a ales o culoare îndrăzneaţă de verde. Fiind o culoare destul de vie, verdele se îmbină perfect cu luminozitatea camerelor, redată de ferestrele mari şi aerisite. Această nuanţă aduce un suflu de energie şi prospeţime, în care proprietarii se simt ca în mijlocul naturii.

Holul de la intrare este, probabil, partea cea mai spectaculoasă a schemei de design, datorită acvariului tip piscină în care mişună sute de peşti exotici. Acest "accesoriu" de fiţă asigură umiditatea aerului în zilele caniculare de vară. Locuinţa spaţioasă are o bucătărie complet utilată, baia este dotată cu o cadă tip spa, iar toate camerele oferă o privelişte a grădinii din spatele casei.

În cazul în care proprietarii îşi doresc să viziteze împrejurimile, aceştia pot face drumeţii, se pot bronza pe Plaja Pernambuco, aflată la 2,6 km distanţă de proprietate, şi pot călători cu atobuzul din staţia Guaruja, aflată la 13,5 km distanţă.

 

 

 

 

Irina B.

sursa foto: airbnb.com
 

Publicat in: iulie 2014
Etichete pentru acest articol: arhitectura, design, locuinta, stil arhitectural
Inapoi la categoria «« Noutăți

Advertisement