Pericolul pandeste!

Home « Noutăți « Eficient

Fie că vorbim de Brazilia, Columbia, Mexic sau Venezuela, pericolele care sunt la tot pasul le fac să fie unele dintre cele mai periculoase ţări din lume. În ciuda faptului că au destinaţii de vacanţă remarcabile şi climă de vis, răfuielile, crimele şi violurile sunt o bilă neagră şi o carte de vizită nu tocmai pe placul celor care îşi doresc să facă un periplu în America latină.

 

Maceió, Brazilia
 

Brazilia are 14 cele mai violente oraşe din lume. Maceió este capitala statului Alagoas şi deţinătoarea a 135 de crime la 100.000 de locuitori în fiecare an. Oraşul este, de departe, cel mai periculos din ţară, depăşind chiar Rio de Janeiro, pe care cei mai mulţi oameni îl ştiu pentru favelas sau mahalale. Brazilia poate găzdui o mare parte din jungla amazoniană, dar zonele cele mai populate nu sunt locuri pe care ţi le recomandăm să le vizitezi.

Cali, Columbia

După cum ai putut observa, multe dintre oraşele de pe această listă sunt din America Latină. Violenţa cartelurilor de droguri predomină în multe dintre aceste oraşe şi Cali nu este o excepţie. Cu aproape 80 de omucideri, nu este un loc foarte sigur prin care merită să te plimbi. Columbia nu a avut niciodată un mare renume internaţional şi este puţin probabil să devină o destinaţie turistică de top în următorea perioadă.

Nuevo Laredo, Mexic

 

Nuevo Laredo este un oraş de graniţă, cunoscut pentru războiul care se desfăşoară acolo. Deşi crimele în Nuevo Laredo se petrec pe timp de noapte, răpirile şi jafurile au loc la orice oră din zi. Începând cu anul 2006, 60.000 de persoane au fost ucise în violenţele legate de droguri, conform rapoartelor publicate. Dacă ţi-ai plănuit o vacanţă în Nuevo Laredo, asigură-te că vizezi doar rute cunoscute şi populate, şi nu călătorii pe timp de noapte.
 

Barquisimeto, Venezuela

Deşi Barquisimeto are puţin peste un milion de locuitori, oraşul este martor la crime aproape în fiecare zi. Oraşul este capitala regiunii sale şi dispune de un număr surprinzător de mare de universităţi şi alte locuri de învăţământ superior. Deşi a fost o destinaţie turistică înfloritoare, zona este acum atât de periculoasă, încât mulţi turişti o evită.

João Pessoa, Brazilia

 

João Pessoa este cel mai estic oraş din Brazilia şi unul dintre cele mai verzi oraşe din lume. Din păcate, oraşul are o rată mare a criminalităţii, cu 71.59 omucideri la 100.000 de locuitori.

În ciuda faptului că sunt situate în unele dintre cele mai frumoase zone ale lumii, aceste oraşe prezintă pur şi simplu prea mult pericol pentru turişti. Este mult mai sigur să găseşti un loc unde să nu fii nimerit de-un glonţ în cap decât să te bucuri de câteva clipe minunate.

 

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: cnn.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: concediu, orase, orase periculoase, vacanta
Inapoi la categoria «« Noutăți

Advertisement