Traieste o experienta unica la Hotel Balea Lac

Home « Naturale « Terestru

Amplasat între vârfurile de gheaţă din Munţii Făgăraş şi învăluit de nori, Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac impresionează prin stilul arhitectural şi frumuseţea designului.

În fiecare iarnă, odată ce Lacul Bâlea îngheaţă, localnicii taie blocuri de gheaţă din lac şi le transportă acolo unde va fi construit hotelul, care este stabilit pe un fundal magnific. Sculptate manual de către meşteri locali, folosind tehnici tradiţionale, blocurile de gheaţă se transformă în structuri frumoase, ce stau la baza Hotelului de Gheaţă şi a micii capele de gheaţă.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este singurul astfel de hotel din Europa de Est şi a fost deschis pentru prima dată în 2005. De atunci, el este reconstruit în fiecare iarnă din blocuri imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din lac.

În fiecare an, hotelul spune câte o poveste, care poate fi observată în decorul şi arhitectura camerelor, precum şi în evenimentele organizate. Anul acesta, toţi vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu tema "Baroque in Ice", temă care îşi propune să impresioneze prin designul camerelor, dar şi prin stilul arhitectural.

Pe tot parcursul sezonului rece, hotelul pune la dispoziţia oaspeţilor 12 camere de gheaţă standard sau 3 camere Igloo, toate fiind dotate cu paturi construite din blocuri mari de gheaţă şi acoperite cu o saltea moale, lenjerie şi blănuri pufoase. De asemenea, aceştia primesc în fiecare seară saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă se situează între -2 şi 2 grade Celsius.

Anul acesta, întreg proiectul turistic va fi gata până de Crăciun, poate chiar cu câteva zile înainte. Pentru moment, muncitorii taie bucăţi de gheaţă şi utilizează doar materie primă aflată în zonă, adică zăpadă, gheaţă şi apă.

E al nouălea an când hotelul este înălţat, construcţia din acest an fiind de inspiraţie barocă. "O să fie prima dată 12 camere. Facem şi igluurile. Dacă în trei ani a fost fain, anul asta şi mai fain o să fie!", a declarat şeful constructorilor, Demeter Istvan. "Sperăm ca până în data de 23, până de Crăciun, să fie gata hotelul", a mai spus el.

Un sejur la hotelul de gheaţă este cu adevărat o experienţă unică, o oportunitate de care poate profita toată lumea. Experienţa începe în telecabină, care îi transporta pe turişti deasupra vârfurilor de munte acoperite cu zăpadă, până la hotel, şi continuă cu panaroma incredibilă redată de zona alpină împânzită de pădurile de conifere.

De Crăciun sau de Revelion, o cameră în hotelul de gheaţă va putea fi închiriată cu 300 de lei pe noapte, iar un iglu cu 400 de lei. Totodată, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar cazarea pentru copiii sub 6 ani este gratuită.

Pe lângă dormitoare, hotelul mai are un restaurant de gheaţă, dar şi un bar sculptat în gheaţă. Dacă restaurantul are un meniu servit în farfurii şi pahare de gheaţă, ce costă 250 de lei de persoană, ice barul îşi întâmpină oaspeţii cu o gamă diversă de băuturi. Ineditul constă însă în servirea acestor băuturi în pahare sculptate în gheaţă.

Nu foarte departe de hotel se află şi un "Winter Park", care oferă posibilitatea practicării sporturilor de iarnă, cum ar fi schi, snowboarding, snowmobiling sau tubbing, dar şi un patinoar de 500 m, amenajat chiar pe lacul Bâlea. Iar pentru aceia dintre noi care îşi doresc să se reculeagă, o pot face la bisericuţa de gheaţă, construită după modelul unei vechi biserici din satul sibian Mălâncrav.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: Balea Lac, constructii, hotel de gheata, stil arhitectural
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement