Topul celor mai fascinante trepte

Home « Naturale « Terestru

Unele conţin sute de trepte, altele chiar mii. Unele dintre acestea sunt construite în sălbăticie şi unele în oraşe. Însă toate aceste scări au ceva în comun: merită să fie urcate de fiecare dintre noi!


1. Scările de pe Insula Gaztelugatxe, Spania

Insula mică şi frumoasă Gaztelugatxe este legată de continent printr-un pod lung, din piatră. În partea de sus a insulei mici există o capelă şi pentru a ajunge la ea de pe continent, turiştii trebuie să urce o scară de piatră, cu 230 de trepte, escaladarea făcându-se chiar deasupra mării.

2. Scările Potemkin, Odesa, Ucraina

Aceste 192 de scări reprezintă cel mai faimos simbol al Odessei şi au fost construite între anii 1837-1841. Scara a fost iniţial cunoscută sub numele de "Paşii Bulevardului", "Scara gigant" şi "Paşii lui Richelieu" şi a avut 200 de trepte, însă 8 dintre ele s-au pierdut în nisip atunci când portul s-a extins, numărul actual de scări fiind exact 192.

3. Moro Rock din Sequoia National Park, California, Statele Unite

Moro Rock este o stâncă uriaşă de granit, aflată în Parcul Naţional Sequoia. Prima scară care ducea la uriaşa stâncă a fost făcută din lemn şi instalată în 1917, însă a fost înlocuită în 1931 cu scară actuală de 242 de metri, ce include 400 de trepte.

4. Awaji Hyakudanen, Japonia

Awaji Yumebutai sau în engleză "Stage of Dreams" (Stadiul visului") este un tablou complex de clădiri şi locuri de pe insula Awaji. Una dintre grădinile incluse este formată din alte 100 de grădini terasate mai mici. Este un monument memorial ridicat în amintirea celor care au pierit în cutremurul Hanshin, din 1995.

5. Sigiriya, Sri Lanka

Sigiriya este o coloană masivă de piatră de aproape 200 de metri înălţime, care a "găzduit", de-a lungul timpului, palatul regelui, şi, mai târziu, o mănăstire budistă până în secolul al 14-lea. Astăzi, Sigiriya este un sit al patrimoniului mondial UNESCO şi monumentul istoric cel mai vizitat din Sri Lanka.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: 10mosttoday.com

 

 

Publicat in: februarie 2014
Etichete pentru acest articol: arhitectura, design, monument istoric, stil arhitectural
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement