Setenil de las Bodegas, orasul construit in stanca

Home « Naturale « Terestru

Oamenii aleg să trăiască în unele locuri destul de derutante, cum sunt acele oraşe situate la baza unor vulcani sau între munţi. O întreagă aventură este şi viaţa trăită într-o casă construită în stâncă. Însă, într-un oraş spaniol, o astfel de casă este ceva obişnuit!

 

Timp de secole, locuitorii orăşelului spaniol Setenil de las Bodegas şi-au construit casele în stânci, astăzi, constituind o mare atracţie pentru turiştii din toată lumea, neobişnuiţi să vadă aşa ceva în viaţa de zi cu zi.

Numit după vinăriile sale înfloritoare ("bodegas"), Setenil este, probabil, unic printre satele albe din Andaluzia. Orbitoarele case albe par să iasă din roci, unele dintre ele având acoperişuri din piatră şi chiar plantaţii de măslini. Străzile oraşului sunt pavate tot cu piatră şi, uneori, tot drumul este acoperit de umbra stâncilor.

Satul de astăzi îşi are originile în timpurile medievale, multe dintre edificiile acelei perioade fiind vizibile şi astăzi. Primăria oraşului, schiturile de Nuestra Señora del Carmen şi San Sebastián sau Biserica Nuestra Señora de la Encarnación sunt doar câteva exemple elocvente ale perioadei medievale.

Barurile şi restaurantele din Setenil sunt foarte populate mai ales la sfârşit de săptămână, atunci când predomină o atmosferă plină de viaţă. Merită vizitate restaurantele, barurile şi cafenelele oraşului, renumite pentru preparatele din carne, produsele de patiserie, cafeaua cu gust latin şi sangria.

 

Pe drumul dintre Setenil şi Ronda, un indicator mic pe partea de est a drumului indică Bodega Las Monjas (o fostă mănăstire de călugăriţe), care produce cele mai bune vinuri din întreaga regiune, cel mai căutat fiind vinul roşu Principele Alfonso, numit după Principele Alfonso de Hohenlohe, cel care a fondat mănăstirea.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: messynessychic.com

 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: arhitectura, constructii, design, orase, pestera
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement