Parcuri nationale de top

Home « Naturale « Terestru

Parcurile naţionale sunt minunăţii naturale. Cele mai multe dintre ele au fost declarate parcuri pentru a păstra frumuseţea sălbatică, care le face atât de uimitoare. În timp ce aproape toate aceste arii protejate sunt destul de încântătoare, unele par desprinse din grădinile edenice.
 

Snowdonia, Wales

După cum s-ar putea presupune din nume, Parcul Naţional Snowdonia este situat pe Muntele Snowdon. Formaţiunea de relief are o înălţime uşor peste 1000 de metri, este foarte pitorească şi paşnică. Lacurile şi râurile "şerpuiesc" printre copaci şi stânci, creând un mediu propice fotografierii. Vizitatorii vor găsi, de asemenea, clădiri vechi, inclusiv mai multe castele în interiorul parcului. Istoria zonei este plină de poveşti populare şi legende, ceea ce face din acest parc un loc şi mai interesant de vizitat.

În 1951, Snowdonia a fost numit al treilea parc naţional din Marea Britanie, după Peak District şi Lake District. Parcul se întinde pe 2140 km pătraţi şi are 60 km de coastă. Pădurile naturale ale parcului sunt de foioase. Stejarul, frasinul, mesteacănul, alunul sunt cei mai frecvenţi copaci.

Peste 26.000 de oameni trăiesc în Parcul Naţional Snowdonia, dintre care aproximativ 62 % pot vorbi limba irlandeză. În fiecare an, Parcul Naţional Snowdonia atrage mai mult de 6 milioane de vizitatori, fiind al treilea cel mai vizitat parc naţional din Ţara Galilor şi Anglia. Dacă sunteţi un excursionist, Parcul Naţional Snowdonia este locul perfect!

Parcul naţional Kruger, Africa de Sud

Unul dintre cele mai mari parcuri naţionale din lume, Kruger acoperă milioane de acri de teren. Acesta găzduieşte un număr uimitor de specii africane, inclusiv elefanţi, girafe şi multe alte animale. Puteţi admira aceste animale din turnurile împrăştiate prin tot parcul.

Parcul are 21 de tabere pentru odihnă, 2 loje private, plus alte 15 concepute cu un design ca pentru safari. Campingul în Parcul Naţional Kruger a devenit mai popular printre excursionişti şi turişti deoarece este mai ieftin şi nu necesită vreo permisiune specială. Parcul Naţional Kruger oferă 9 trasee diferite, inclusiv pe timp de noapte, dar este posibil să nu găsiţi trasee în spaţiile naturale sălbatice.

Deosai, Pakistan

Parcul Naţional Deosai este cel mai bine cunoscut pentru florile sale impresionante. În fiecare primăvară, mii de tipuri diferite de flori înfloresc. Ele formează un covor viu şi colorat care atrage o varietate şi mai mare de fluturi. Parcul merită văzut în special primăvara, deşi este minunat pe tot parcursul anului. Un alt punct de interes ar fi platourile incredibile, unele dintre cele mai ridicate din lume.

În 1993, parcul a fost înfiinţat pentru a proteja urşii bruni şi habitatul lor. Deşi Guvernul pakistanez a luat o serie de măsuri eficiente în ultimul deceniu, ursul este încă în mare pericol. Există, de asemenea, mai multe animale mari şi păsări. Parcul Naţional Deosai este un punct de atracţie turistică şi mulţi turişti trec pe la Deosai, după ce au vizitat regiunea muntoasă Baltistan.

Parcul Naţional Kakadu, Australia

Guvernul australian şi oamenii aborigeni lucrează împreună pentru a gestiona Parcul Naţional Kakadu. Acesta aparţine Patrimoniului Mondial şi panoramele uimitoare atrag turişti pe tot parcursul anului. Una dintre cele mai interesante atracţii este formaţiunea stâncoasă ce poate fi găsită în zonă. În apele parcului australian se află crocodilul de apă sărată, o atracţie la fel de interesantă pentru turişti.

Hortobagy, Ungaria

Hortobagy a fost primul parc naţional din Ungaria. A fost numit parc naţional în anul 1973. Din 1999, parcul aparţine Patrimoniului Mondial. Hortobagy abundă în folclor unic şi istorie culturală interesantă. Este un refugiu al cailor sălbatici şi al unui număr impresionant de păsări pe cale de dispariţie (342 la număr).

Parcul Naţional Iguazu, Argentina şi Brazilia

Parcul Naţional Iguazu trece prin Argentina şi Brazilia. Acesta protejează pădurile subtropicale la fel de bine cum o face cu Iguazu Falls (Cascadele Iguazu). Vizitatorii pot închiria o barcă pentru o privire mai atentă asupra cascadelor sau pot trece prin diferitele păsărele amplasate lângă cascade. Parcul conţine o gamă largă de animale sălbatice, inclusiv maimuţe urlătoare, jaguari, tapiri, caimani etc.

Peste tot în lume, ţările îşi protejează zonele cele mai fascinante şi istorice. Parcurile naţionale conservă frumuseţea naturală şi o păstrează intactă pentru generaţiile viitoare. În timp ce toate parcurile au ceva minunat în ele, locurile de mai sus sunt unele dintre cele mai uimitoare. Aţi vizitat vreodată oricare dintre aceste parcuri incredibil de frumoase?

 

 

 

 

Irina B.

sursa foto: womanitely.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: formatiune, parc, parcuri nationale, relief, stanci
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement