Locuri desprinse din basme...

Home « Naturale « Terestru

Lumea în care trăim este plină de minuni şi locuri uimitoare sunt descoperite în fiecare zi, fie că eşti fotograf amator sau profesionist. Aşezările geografice diferite şi condiţiile climatice oferă cea mai mare varietate de minuni naturale, cum ar fi lacuri roz, câmpuri de lalele, canioane şi munţi care îţi taie respiraţia, precum şi alte locuri care par ireale!

Toate aceste minuni ale naturii alcătuiesc o colecţie impresionantă de atracţii pe care le poţi vizita fie călătorind până la ele, fie admirându-le în faţa micilor ecrane. Însă, să recunoaştem, trăirile pe care le ai atunci când te afli în faţa lor nu se compară cu cea pe care o ai în faţa televizorului. Cutreierându-le...îţi vei dori să te întorci cu prima ocazie, văzându-le la televizor...vei realiza că trebuie să-ţi faci bagajele...

Japonezii au învăţat cum să “îmblânzească” mii de orhidee şi să formeze un tunel romantic din ele; un altul a fost format în Ucraina, prin care trece un tren, în Pakistan avem Grădinile Shalimar într-o parte, Marele Fort Lahore pe de altă parte, care, împreună, ne învaţă o lecţie importantă despre istoria ţării şi ne dezvăluie un trecut glorios, unul care nu poate fi înlocuit cu nimic.


Nu e de mirare că o astfel de călătorie este una dintre cele mai bune forme de recreere, care poate să înceapă chiar acum, uitându-te la aceste poze fascinante. Şi, da, aceste locuri sunt reale!

Unul dintre ele este pădurea de bambus din Segano (Japonia), unde arborii de bambus, perfect aliniaţi şi cu înălţimi ce depăşesc 45 de metri, formează o barieră protectoare împotriva forţelor răului, înconjurând mai multe temple. Se pare că un degeaba pădurea este împânzită de temple, din moment ce bambusul, în combinaţie cu adierea vântului, creează un efect calmant, asemănător cu sunetele muzicale. Sunetul a fost votat ca fiind unul dintre "cele o sută de sunete japoneze ce trebuie conservate" de către guvernul japonez.

Pentru a admira pădurea de bambus în toată splendoarea ei, cea mai bună modalitate o reprezintă închirierea de biciclete, care sunt disponibile pentru aproximativ 1000 de yeni în apropiere de staţiile de tren. O plimbare cu bicicleta prin zonele rurale japoneze şi în jurul templelor te va teleporta în trecut, în perioada gheişelor extrem de frumoase.

 

Name

 

 

Name

 

 

Name

 

 

Irina B.

sursa foto: worldfortravel.com

 

 

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: locuri minunate, locuri naturale, padure de bambus, tunel
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement