Iata cum arata dealurile invelite in ciocolata

Home « Naturale « Terestru

Privind deasupra Dealurilor de Ciocolată din Bohol (Filipine), orice turist realizează că are în faţa ochilor o adevărată minune. Vastitatea dimensiunilor, boltirea formelor de relief şi culoarea maronie, "ca de ciocolată", fac din acest loc unul ciudat, dar şi fantastic, vizitat în fiecare an de milioane de curioşi.

Perfect conice, Dealurile de Ciocolată din Filipine, aşa cum au fost numite, reprezintă unul dintre cele mai rare şi mai misterioase fenomene geologice de pe Terra, motiv pentru care sunt considerate cel de al treilea monument geologic din Filipine şi au fost propuse pentru includerea în patrimoniul UNESCO.

În întreaga regiune filipineză, dealurile sunt atât de renumite, încât sunt reprezentate şi pe drapelul regiunii, ca un simbol al frumuseţilor naturale care se găsesc în această zonă.

Deşi provincia Bohol are o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi, aceasta găzduieşte nu mai puţin de 1.776 de dealuri, cu înălţimi ce variază de la 30 până la 120 de metri în cel mai înalt punct. Ele sunt acoperite cu iarbă, care, la sfârşitul sezonului uscat, capătă o culoare maro, ca de ciocolată, de aici rezultând şi neobişnuitul lor nume.

Name
Referitor la apariţia Dealurilor de Ciocolată, există mai multe legende. Una dintre ele spune că dealurile au apărut după ce doi giganţi au aruncat unii în alţii cu stânci până când, într-o zi, obosiţi de atâta luptă, s-au împăcat şi au părăsit insula buni prieteni, lăsând stâncile acolo unde au căzut.

O altă legendă spune că dealurile de ciocolată sunt, de fapt, lacrimile unui uriaş pe nume Arogo, care a plâns după dragostea Aloyei, fata de care era îndrăgostit, dar care nu i-a împărtăşit dragostea.

În realitate, se pare că aceste formaţiuni datează din Pleistocen şi s-au format sub acţiunea plăcilor tectonice care au ridicat calcarul de pe fundul oceanului.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: flickr.com
 

Publicat in: ianuarie 2014
Etichete pentru acest articol: constructii, dealuri de ciocolata, forme de relief
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement