Canionul care "seamana" cu o antilopa

Home « Naturale « Terestru

De-a lungul anilor, Canionul Antelope a devenit un loc de întâlnire preferat pentru fotografi, turişti şi vizitatori din întreaga lume.

Acest canion incredibil a fost creat în urmă cu mii de ani de către forţele "neobosite" de apă şi vânt, care au sculptat încet gresia în forme, texturi şi forme pe care le observăm astăzi.

Datorită schimbării constante a Soarelui, întregul canion este "pătruns" cât este ziua de lungă de razele astrului ceresc, creând un display orbitor de culoare, lumină şi umbră.

Canionul "antilopă" este cel mai vizitat şi cel mai fotografiat canion din sud-vestul Americii. Acesta este situat în regiunea Navajo, din Arizona, şi include două fotogenice secţiuni separate, menţionate în mod individual ca "Upper Antelope Canyon" şi "Lower Antelope Canyon".

Numele Navajo pentru Upper Antelope Canyon este "Tsé bighánílíní", care înseamnă "locul prin care apa curge printre pietre", în timp ce Lower Antelope Canyon poartă numele de "Hazdistazí" (promovat ca fiind "Hasdestwazi", de către Parcurile Navajo şi Departamentul de Agrement), sau "arcurile de rocă spiralate".

De-a lungul timpului, pasajele canionului au fost erodate, făcând coridoarele mai profunde şi netezind marginile dure în aşa fel încât să formeze "striaţii ca de antilop
ă" în stâncă şi bazine subterane pe pereţii cărora sunt vizibile straturile de rocă acumulate până astăzi.

Canionul american este vizitat exclusiv prin tururi cu ghid, din cauza ploilor din timpul sezonului musonic, care pot inunda rapid canionul. În prezent, canionul este închis turiştilor pentru circa cinci luni pe an şi a fost dotat cu scări metalice pentru a preveni producerea de accidente.

 

 

 

 

Irina B.

sursa foto: hotelclub.com

 

Publicat in: ianuarie 2014
Etichete pentru acest articol: Antelope Canyon, canion, Canionul Antelope, roca
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement