Iti dau Luna de pe cer?!

Home « Naturale « Cosmic
Cineva a luat în serios cerința femeilor de a avea totul. Clădirea Crescent Moon Tower este dovada. Proiectul arhitectural a fost prezentat la cea de-a 11 ediție a ThyssenKrup Elevator Architecture Award cu sediul în California. Firma Transparence House este cea care a proiectat ca răspuns la provocarea de a proiecta o structură emblemă înaltă în Dubai.

Dubaiul ne-a obișnuit cu construcțiile fanteziste, astfel că, Turnul Semilună așteaptă aprobarea construirii în Parcul Za'abeel, în nord-estul Dubai World Trade Center, nu departe de deșert. Recunoaștem Dubaiul după cea mai înaltă clădire, Burj Khalifa și uriașul centru, Dubai Mall. Mai lipsea doar această clădire.

moon

Forma de semilună a clădirii are legătură cu originea lumii islamice și întărește ideea că Dubaiul aparține acestei lumi. Viitoarea emblemă a orașului va avea 33 de etaje, găzduind o librărie pentru copii, săli de conferință, cafenele, restaurante și un observator în aer liber, amplasat la ultimul etaj.

moonn

Crescent Moon Tower ar vrea să fie o clădire multifuncțională, atât pentru turiști, cât și pentru localnici, un loc care să atragă activitățile științifice, recreaționale și culturale. De asemenea, vrea să demonstreze nivelul tehnologic și economic dezvoltat la care au ajuns Emiratele Arabe. De fapt, Dubaiul este cel mai activ loc din lume în investirea în tehnologie și arhitectură.

Sursa foto: architecturelinked.com, www.luxuryestate.com, landoffacts.blogspot.com
Narcisa Morariu
 
Publicat in: octombrie 2014
Etichete pentru acest articol: Crescent Moon Tower, Dubai, proiect, arhitectura
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement