Obama, interesat de Stonehenge

Home « Naturale « Arheologic
În timpul întoarcerii de la summit-ul NATO, elicopterul lui Obama s-a oprit la rocile antice. Se pare că președintele Statelor Unite nu a rezistat instinctului de a admira priveliștea. Se spune că, la fel ca și Prințesa Diana, care a vizitat Taj Mahal-ul, Obama s-a oprit la gigantele roci pentru a comunica cu zeii. În ultimul timp, Stonehenge apare cu tot mai multe informații noi. 

S-a descoperit un imperiu ascuns sub Stonehenge. Scanerele radar au găsit alte 17 site-uri pe lângă pietrele antice. Arheologii cred că site-ul a fost centrul unei rețele de monumente religioase. Tehnologia a descoperit un complex de sanctuare și movile funerare, un total de 17 sctructuri din lemn sau din piatră necunoscute anterior. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Birmingham au petrecut patru ani în zonă. Mulţi oameni cred că acolo au avut loc ritualuri macabre care implică morţi.

Întotdeauna am crezut că pietrele gigantice au fost mereu izolate pe marginea Salisbury Plain. Arheologii vin acum cu veşti noi. Se pare că Stonehenge a fost în centrul unei reţele vaste de monumente religioase. Cu ajutorul celei mai recente tehnologii de scanere radar s-a descoperit un mare complex de altare, movile funerare şi clădiri folosite în ritualuri macabre ascunse pânî acum. Oamenii de ştiinţă au petrecut patru ani analiza în detaliu o suprafaţă de cinci km pătraţi, ca parte din cel mai mare studiu geofizic desfăşurat vreodată.

Printre descoperiri se găseşte o clădire din lemn înaltă de 100 de metri. Experții cred că site-ul a fost folosit pentru ritualuri complexe, inclusiv eliminarea cărnii și membrelor cadavrelor. Clădirea se pare că ar fi fost folosită pentru șapte generații de o singură familie înainte de a fi îngropată în cretă și uitată pentru mii de ani. De asemenea, au fost descoperite gropi preistorice masive, dintre care unele par să formeze legături astronomice și solare cu Stonehenge – ceea ce confirmă credința că acesta a fost poziționat pentru a reflecta mişcarea Soarelui.

Arheologii au spus că liderul proiectului, Prof. Vincent Gaffney, a crezut anterior că cea mai mare parte a site-ului a fost doar "iarbă verde". El a adăugat: "Ceea ce vedem este această elaborare inconștientă a peisajului Stonehenge. Modul în Stonehenge și împrejurimile sale au fost aşezate a fost într-un mod destul de teatral. Structurile nu pot fi datate cu precizie până când nu sunt excavate - și orice decizie asupra săpăturilor le revine celor de la English Heritage.

Stonehenge este un monument preistoric situat în Wiltshire, Anglia. Una dintre cele mai celebre site-uri din lume, Stonehenge reprezintă rămăşiţele unui inel de pietre permanente stabilite în lucrări de terasament. În mijlocul complexului sunt monumente neolitice și din epoca bronzului, inclusiv câteva sute de movile funerare. Arheologii cred că a fost construit între 3000 î.Hr. şi 2000 î.Hr.. Datarea cu carbon radioactiv, în 2008, a sugerat că primele pietre au fost ridicate între 2400 și 2200 î.Hr.

Site-ul și împrejurimile sale au fost adăugate la lista Patrimoniului Mondial UNESCO în 1986 împreună cu Avebury Henge. Stonehenge este proprietatea Coroanei și administrat de English Heritage, în timp ce terenul din jur este deținut de National Trust.

Dovezile arheologice găsite de Proiectul Stonehenge Riverside în 2008 indică faptul că Stonehenge ar fi fost un cimitir de la începuturile sale timpurii. Resturile incinerate găsite pe site indică faptul că depozitele conțin oase umane încă din 3000 î.Hr. Site-ul este un loc de importanță religioasă și pelerinaj Neo-Druidry.

Sursa foto: www.svet.rs
Narcisa Morariu
Publicat in: septembrie 2014
Etichete pentru acest articol: Stonehenge, structuri noi, pietre gigant
Inapoi la categoria «« Naturale

Advertisement