Program Pilot De Credite Pentru Cladiri Verzi

Home « Info « Imobiliare
Romania Green Building Council si World Wide  Fund ( WWF ) Romania au organizat pe 27 martie un workshop pe tema implementarii unui program inovator de credite numit Ipoteca Verde, destinat cumparatorilor de case eficiente energetic.
Skanska a construit prima cladire de birouri din Romania cu statii de incarcare pentru masini electrice. Suedezii de la Skanska au inaugurat in toamna anului trecut prima cladire din complexul Greem Court Bucharest.
Pentru serviciile prestate în relaţiile contractuale stabilite cu beneficiarul acestora, auditorul energetic pentru clădiri beneficiază de un salariu sau onorariu negociat în mod liber cu beneficiarii serviciilor prestate ori cu altă entitate angajatoare în cadrul căreia activează, după caz. În spiritul promovării demnităţii profesiei, auditorul energetic pentru clădiri se va preocupa permanent ca partenerii, asociaţii şi/sau angajaţii săi să nu lezeze drepturile persoanelor cu care interacţionează în actul profesional, să nu diminueze încrederea publică în profesionalismul, onestitatea şi responsabilitatea breslei. Auditor energetic pentru clădiri, grad profesional II, specialităţile construcţii şi instalaţii - simbol AE IIci.
Analiza costuri-beneficii poate acoperi evaluarea unui proiect sau evaluarea unui grup de proiecte pentru evaluare locala, regionala sau nationala mai larga in scopul stabilirii optiunii de incalzire sau racire celei mai eficiente din punct de vedere al costurilor si benefice pentru zona geografica, in scopul planificarii energiei termice.
Comisia Europeana a anuntat, in luna octombrie a anului trecut, ca a lansat procedura de infringement impotriva Romaniei si Cehiei pentru ca nu au furnizat informatii cu privire la implementarea unei directive referitoare la eficienta energetica a cladirilor. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a transmis Comisiei Europene, in 26 aprilie 2012, varianta a schemei de finantare pentru eficienta energetica impreuna cu scrisoarea de raspuns a autoritatii romane la cererile de clarificare ale CE.
Certificatul de performanţă energetică se elaborează şi se eliberează de către auditorul energetic pentru clădiri, la solicitarea investitorului, proprietarului sau administratorului clădirii ori unităţii de clădire. Auditorul energetic are dreptul, în baza atestatului de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, să realizeze auditul energetic pentru clădiri sau unităţi de clădire, să întocmească certificatul de performanţă energetică şi raportul de audit energetic.
Atât specialiștii din România - arhitecții, constructorii, auditorii energetici, cât și beneficiarii finali au la dispoziție cele mai recente inovații Wienerberger, produse de înaltă tehnologie, dar și consultanță specializată în realizarea clădirilor eficiente energetic, în conformitate cu Directivele europene în domeniu. Crearea unor soluții de locuire eficiente energetic este unul dintre obiectivele Wienerberger atât la nivel global, cât și în România”, declară Corneliu Fecioru. Realizează auditul energetic pentru toate categoriile de clădiri existente. Dupa anul 1990, pana in anul 1992, s-a construit un numar relativ redus de cladiri de locuit de tip bloc - cca.
Pornind de la caracteristicile reale ale sistemului constructie - instalatii aferente stabilite, certificatul energetic incadreaza cladirea in clase de performanta energetica si de mediu si acorda totodata locuintei nota energetica care ofera proprietarului si potentialului cumparator, chirias, informatii privind consumul real de energie, deci la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere si cati bani va avea de cheltuit pentru a aduce casa la parametri optimi.
 
 
 
Sursa foto: asiagreenbuildings
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: program pilot, credite, cladiri verzi
Inapoi la categoria «« Info

Advertisement