Pericolul care ne pandeste in Cladirile Eficiente Energetic

Home « Info « Imobiliare
Cladirile eficiente energetic sunt foarte apreciate pentru numeroasele avantaje pe care le ofera locuitorilor lor.  Antreprenoriat pentru instalatii electrice complexe, productie de echipamente de medie si joasa tensiune, aparate de iluminat, operare instalaţii energetice, consultanta în programe de eficienta energetica si energii regenerabile, audit energetic, proiectare si servicii de inginerie specializate. GDF SUEZ Romania a sustinut Habitat for Humanity Romania sa reabiliteze cele 12 case sociale administrate de SOS Satele Copiilor cu scopul de a le eficientiza din punct de vedere energetic.
Pentru categoriile de cladiri care se vand (inclusiv prin „Prima casa”) sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere. Casa este din caramida de la Wienerberger, este o casa prietenoasa cu mediul si care respecta standardele unei constructii sustenabile si eficiente energetic.
Sistemul de notare e de la 1 la 100, nota calculata, dupa un criteriu bine stabilit, fiind cu atat mai mare cu cat cladirea are eficienta energetica mai ridicata. Dupa succesul conceptului inregistrat la nivel international, in luna iunie 2014, a fost demarata constructia primei Case e4 din Sud-Estul Europei, aici in Romania, pentru familie care ne impartaseste viziunea si isi doreste casa durabila si eficienta energetic.
De asemenea a fost executat ca « turnkey » proiect  sistemul HVAC de inalta eficienta energetica pentru 240.000 cm/h, 1.4 MW system de racire, DCV sistem pentru fabrica de tigarete. In baza lui, imobilul primeste nota, ce reprezinta eficienta energetica a cladirii, iar in functie de aceasta se stabileste pretul spatiului care urmeaza a fi vandut. Incepand din 20 iulie 2013, vanzarea sau inchirierea unei cladiri sau a unei unitati de cladire, nu mai poate fi facuta fara existenta certificatului de performanta energetica! Pentru asigurarea unei protecţii termice eficiente se folosesc materiale termoizolante.
Echipele noastre interdisciplinare de experţi, cu pregătire în toate domeniile enumerate, furnizează proiectanţilor, constructorilor, producătorilor şi operatorilor servicii independente de testare a eficienţei energetice, consultanţă, evaluări şi servicii de certificare care vor indica {exact|actual|precise} metode pentru reducerea consumului energetic şi instrumente de aplicare, precum şi pentru documentarea lor pentru părţile interesate.
Zonele unde implicarea lor poate transforma modul in care consumam energia sunt mai multe decat ne imaginam: distributia energiei, transporturi, eficienta energetica a cladirilor. Produsele sale inovatoare indeplinesc cele mai exigente cerinte de calitate si raspund celor mai importante criterii actuale: dezvoltarea durabila, eficienta energetica si protejarea mediului inconjurator, acestea avand durata de viata similara cu cea a cladirii in care sunt utilizate. Chiar daca utilizarea sa nu este raspandita, acest sistem poate salva circa 50% din costul energetic comparativ cu casa construita din materiale conventionale. Fiecare stat membru va stabili schema de obligatii in ceea ce priveste eficienta energetica.
 
 
Foto: sunpirate
Publicat in: iulie 2015
Etichete pentru acest articol: cladiri eficiente, sistem energetic
Inapoi la categoria «« Info

Advertisement