Numai 65 De Proiecte De Cladiri Eficiente Energetic In Romania

Home « Info « Imobiliare
Intr-un raport recent emis de catre Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi se arata ca in prezent exista in stadiul de proiect numai 65 de lucrari pentru cladiri eficiente energetic, care au un impact extrem de redus asupra mediului. De la data intrarii in vigoare a acestei legi, vanzarea sau inchirierea unei cladiri sau a unei unitati de cladire, nu mai pot fi facute fara eliberarea unui certificat de performanta energetica care sa fie inmanat potentialului, nou locatar sau cumparator iar la inregistrarea contractului de vanzare-cumparare la organul fiscal, va trebui depusa o copie a certificatului de performanta energetica al cladirii.
Steven Borncamp, Presedintele Consilului Roman pentru Cladiri Verzi este de parere ca autoritatile publice au facut pasii de inceput pentru o economie mai verde, insa are nevoie de sprijinul Comisiei Europene pentru a ridica standardele mai sus. In urmatorii 10 ani, 1,8 milioane de cladiri non-rezidentiale vor trebui sa fie dotate cu sisteme de control eficient al iluminatului si incalzirii. A crea cladire eficienta energetic, nu se rezuma la a-i aplica in faza finala izolatie pe pereti si a monta ferestre termopan. Se revine la punctul de pornire efectuand anumite modificari, presupuse benefice si se reface calculul energetic.
Datorita schimbarilor legislative tot mai frecvente intervenite in domeniul auditului energetic pentru apartamente si a importantei realizarii auditului energetic pentru apartamente separat de cel pentru cladiri, IPCT Instalatii si Algorithm+, au considerat ca e necesara si realizarea unei aplicatii dedicate strict calculului consumului de energie pentru apartamente.
Prin lansarea acestui program in Romania, Grupul Saint-Gobain contribuie la mai buna cunoastere a problemelor de eficienta energetica de catre diversele categorii de specialisti, dar si de catre publicul larg preocupat de aceasta problema si la difuzarea informatiilor privitoare la cerintele standardelor nationale si europene ce guverneaza acest domeniu sensibil.
Promovarea in proiectele industriale realizate si in activitatile sale (mentenanta la centrala nucleara electrica Cernavoda etc.) de echipamente si materiale performante, cu eficienta energetica ridicata. Compania inoveaza continuu, furnizand, prin cele 40 de amplasamente industriale, solutii integrate si eficiente pentru a cladi orase si retele de infrastructura durabile. 
Auditorul energetic pentru clădiri utilizează un limbaj clar şi adecvat pentru a informa beneficiarii despre scopul şi limitele serviciilor, costurile legate de serviciul respectiv, alternativele existente, dreptul beneficiarilor de a refuza sau de a rezilia relaţiile contractuale stabilite. Auditorul energetic pentru clădiri se bazează în activitatea profesională pe principiile respectării intimităţii beneficiarului şi a confidenţialităţii.
Numai optiunile de cogenerare de inalta eficienta, de termoficare si racire centralizata eficienta sau de furnizare de incalzire si de racire individuala eficienta ar trebui luate in considerare in analiza costuri-beneficii ca scenarii alternative fata de scenariul de referinta. Sa furnizeze proceduri standard si simplificate in ceea ce priveste conectarea producatorilor distribuiti de energie electrica produsa prin cogenerare de inalta eficienta cu scopul de a facilita conectarea acestora la retea.
Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional a aprobat joi, la Arad, modificarea programului pentru a putea finanta investitiile in eficienta energetica a blocurilor de locuinte la nivelul oraselor din Romania, care fac parte din cadrul Axei prioritare 1 a POR, prin introducerea unui nou domeniu major de interventie: Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor de locuit.
 
 
Foto: hillarydaniels
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Info

Advertisement