Păduri suspendate până la cer

Home « Inedit « Construcții

 Clădirile drepte nu mai sunt la modă, aşa că hai să vorbim de o clădire zgârie-nori de forme neregulate ieşite din comun! Pentru că arhitectura şi designul reprezintă arta, numeroşi dintre autorii celor mai cunoscute astfel de opere au ales calea cea mai grea şi mai originală cu putinţă, pentru a oferii un spectacol desăvârşit.

 

 Arhitecţii de la Mad s-au ocupat de acest proiect, din China. Toate părţile orizontale sunt legate unul de altul printr-un nucleu cilindric, fiecare etaj a fost aşezat în așa fel să se distanţeze de centru într-un mod diferit de restul nivelelor, rezultatul fiind remarcabil.

 

 Construite în general cu geamuri pe întreaga lungime, etajele oferă clădirii suprarealism, iar balcoanele cu grădini suspendate reprezintă un design inedit. Proiectate pentru a crea iluzia că fiecare nivel pluteşte deasupra celui de sub el, etajele s-au inspirat din natură. Toate acestea te vor uimi cu siguranţă!

 

 Locul de amplasare este în Chongqing, China, iar acesta are funcţiune de hotel, clădire de birou şi comerţ. Suprafaţa terenului este de 7.700 mp, iar constucția la sol reprezintă o suprafaţă de 216.000 mp şi înălțimea de 385 m.

 

 Construcţia oferă mari perspective de viitor prin designul ingenios unic, şi curajos abordat de arhitect. Este plin de vitalitate, inovaţie și aduce pădurea în urban! Se propune un nou concept arhitectural, în curs de dezvoltare urbană, ce încorporează natura în mediul urban, pentru a evoca afecțiunea pentru natură.

 

 Ecologia durabilă a devenit mai mult decât o cerere de confort, în timp ce dorința de întoarcere la natură a fost ignorată, prin această construcţie înţelegem şi ne apropiem mai mult de natura, ce leagă viața de oraș cu spiritul în aer liber.

 

 Arhitectura imită muntele, prin forma şi dinamismul său. Spaţiile sunt complexe cu grădini până la cer, care sunt realizate în multistraturi, terase plutitoare și spațîi curbate luminate puternic, ce curg ca un râu. Clădirea prinde astfel viaţa, prin forma organică, strâns corelată cu mediul înconjurător, ce schimbă în totalitate percepţia oamenilor asupra spațiilor de locuit.Ioana Cucu

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: arhitectura
Inapoi la categoria «« Inedit

Advertisement