Masuri de siguranta cat timp esti in concediu

Home « Ghid « Materiale

A fi departe de casă pentru câteva zile sau săptămâni poate provoca multora stări de anxietate, deoarece nu este posibilă monitorizarea locuinţei, mai ales dacă nu au un sistem de alarmă. Cei mai mulţi hoţi ştiu cum să identifice casele goale.

 

Iată câteva sfaturi pentru păstrarea în condiţii de siguranţă a casei tale în timp ce te afli în vacanţă.

Nu-ţi anunţa planurile de vacanţă

Pe Facebook şi Twitter, oamenii scriu totul despre viaţa lor, inclusiv despre locurile de divertisment, joburile actuale, precum şi despre vacanţe. Ştiu că eşti foarte entuziasmat şi doreşti să împărţi bucuria ta cu alte persoane. Cu toate acestea, aminteşte-ţi că veştile bune pot ajunge nu numai la prieteni, ci şi la cine nu trebuie. Încearcă să-ţi dezvălui planurile tale de vacanţă doar părinţilor şi câtorva prieteni foarte apropiaţi.

Ia în considerare cronometrele de lumini

 

Acesta este un alt mod de a păstra în condiţii de siguranţă casa în timp ce eşti în concediu. Setează-ţi cronometrul să pornească şi să se oprească în anumite momente. Acest lucru va da impresia că e cineva acasă. De asemenea, poţi cumpăra nişte corpuri de iluminat cu senzor de mişcare, pe care să le amplasezi în curtea din spate. În secunda în care cineva va încerca să-ţi vandalizeze curtea, luminile se vor aprinde în momentul în care se va apropia de zona controlată de corpul de iluminat cu senzor.

Vorbeşte cu familia

Explică-le copiilor tăi importanţa de a nu oferi informaţii cu privire la călătoria ta viitoare. Copiii pot împărtăşi aceste informaţii colegilor sau altor copii din cartier, şi e foarte periculos. Unul dintre aceşti copii ar putea "profita" de proprietatea ta.

Îngrijeşte-ţi gazonul înainte de plecare

Dacă obişnuieşti să-ţi tunzi gazonul, fă-o chiar şi înainte de a pleca în concediu. Un gazon neîngrijit va atrage atenţia, deci, asigură-te că tunzi iarba cu câteva zile înainte de periplul tău. Iar dacă plănuieşti să dispari câteva săptămâni, angajează o persoană care să se ocupe de starea gazonului tău.

Roagă un vecin să mai arunce un ochi din când în când

Dacă ai încredere în vecinii tăi, roagă-i să fie atenţi la casa ta. Ei pot raporta toate activităţile neobişnuite la poliţie. În cazul în care nu te simţi confortabil vorbind cu vecinii, apelează la părinţii tăi sau la prietenul tău cel mai bun să dea o raită în jurul casei.

Nu posta imagini

Fii atent cu privire la postarea fotografiilor din vacanţă pe reţelele de socializare. Cu cât le vei umple prieteniilor tăi virtuali news feed-ul cu poze din vacanţă, cu atât creşte riscul să te trezeşti cu suprize neplăcute la întoarcere. De aceea, postează-le doar după ce te vei întoarce.

Vacanţa este o bună perioadă pentru a te relaxa cu întreaga familie şi nu ar trebui să existe vreun impediment care să-ţi strice clipele petrecute în timpul tău liber. Foloseşte aceste sfaturi pentru a păstra casa în condiţii de siguranţă şi bucură-te de vacanţă. Apropo, ai alte sfaturi?

 

 

 

Irina B.

sursa foto: caviterealtyhomes.com

Publicat in: august 2014
Etichete pentru acest articol: amenajare, corpuri de iluminat, locuinta, masuri de siguranta
Inapoi la categoria «« Ghid

Advertisement