Sală de sport

Home « Evenimente « Construcţii

 Vom prezenţa pe larg un proiect urban, o sală de sport, de categorie gimnazială, cu rol educaţional şi de recreaţie, care se numeşte ''Gymnasium Sport Alges E Dafundo'', din Potugalia. Arhitectul a urmărit să creeze şi să dezvolte un spaţiu, mai mult de joacă şi recreaţie, decât de gimnastică, de care copii să se simtă atraşi de locație şi să poată să-şi desfăşoare activităţile cu plăcere.

 Obiectivul proiectului oferă noi perspective şi noi facilităţi de club de sport, cu aproape 100 de ani de existenţă şi mare tradiţie sportivă practicată în oraş, reprezentând unul dintre aspectele cele mai importante în proiectarea de noi facilităţi, cu rolul de club sportiv, ca un instrument de stimulare şi dinamică a spaţiului public, cât şi ca potențator urban.

 Promovarea de activităţi sportive, nu doar pentru sportivii de la club, dar şi pentru cetăţeni, este un instrument important pentru calificarea în spaţiul public. Pe lângă aceste spaţii private, există şi un Skate Park, un perete de alpinism, un amfiteatru şi o zonă pentru practicarea cursurilor de grupuri de clase, privind organizarea şi dezvoltarea de noi proiecte.

 Clubul împarte spaţiul în diferite activităţi cu caracteristici specifice clubului, de natură să creeze un loc mai sigur pentru copii în societate, pentru o dezvoltare sănătoasă, cât şi recreere. Această organizaţie este legată de conlucrarea tuturor grupurilor de clase, astfel încât toate au acces, la activităţile care se desfăşoară aici.

 Pentru a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut, copii au incluse programe de recreere şi pot participa la diferite proiecte de dezvoltare personală. Dacă ne luăm după istoria sportului, avem incluse programe realizate cu ajutorul unor antrenori, traineri, de top, care pot aprofunda toate exerciţiile şi antrenamentele necesare pentru copiii din gimnaziu.

 Iar toate aceste antrenamante îi vor ajută pe micuţi în viitor, pentru a urma un program specializat, în legătură cu sportul pe care îl vor urma şi vor fi îndrumaţi să se poată pregăti pentru a reușii cu brio la orice etapă, examen, sau probă, pe care le vor susţine.

 După cum bine ştim, '' minte sănătoasă în corp sănătos'', asta este deviza acestor antrenori, care susţin că sportul stimulează atât fizicul, cât şi intelectul copiilor şi îi juta să se concentreze mai bine şi la studii. Locaţia are acces direct la stradă, permiţând părinţilor să ia copiii, fără a-şi părăsi autoturismul, precum şi accesul direct la spaţiile sportive şi la cabinele care duc la sălile din subteran.


Ioana Cucu

 

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: constructii, materiale de constructii
Inapoi la categoria «« Evenimente

Advertisement