Evenimente construcții în octombrie

Home « Evenimente « Construcţii

Întâlnirea internațională „Zero Waste” NO BURY – NO BURN se ține pe 19-20 octombrie 2012

Azi este prima zi din Întâlnirea internațională „Zero Waste” NO BURY – NO BURN. Evenimentul a reunit la deschidere cei mai importanți jucători de pe piața internă implicați în gestionarea deșeurilor, arhitecți, autprități publice și s-a bucurat de asemenea de participarea unor observatori internaționali.

În cadrul activitățilr propuse se numără prezentarea proiectelor de tip cradle-to-cradle, eco-design ce promovează o nouă mentalitate în domeniul construcțiilor: Regândirea, Reproiectarea, Reducerea, Refolosirea și Reciclarea materialelor cu care construim. Astfel, unul din obiectivele evenimentului este să faciliteze colaborarea între producătorii de materiale și cei care le pun în operă astfel încât procesul de producție să se schimbe pentru a permite materialelor să fie refolosite, reparate și/sau reciclate. Întâlnirile vor avea loc și mâine 20 octombrie la Cluj-Napoca.

Seminarii tematice la Bienala de Arhitectură

Pe perioada Bienalei de Arhitectură, Uniunea Arhitecților din România organizează o serie de seminarii tematice destinate profesioniștilor din domeniul construcțiilor în care se vor prezenta tendințele și soluțiile ce vor influența modul în care construim pe viitor.

Primul este seminariul „Închideri performante”, desfășurat pe 23 octombrie 2012, în care se vor prezenta soluțiile de închidere pentru unele din cele mai importante proiecte dezvoltate în România recent. Printre subiecte de discuție vor fi fațada Crystal Tower, soluțiile de închidere de la AFI Europe, dar și alte proiecte la fel de interesante.

Al doilea seminar tematic de săptămâna viitoare va fi destinat „Tehnologiei informației pentru arhitectură”. Printre subiectele de interes se vor număra:“Parametru și algoritm în arhitectură”

sau “Fabricația digitală în arhitectură”. Întrunirile vor avea loc pentru acest seminar pe 25 octombrie.

Ambele seminarii vor fi ținute la parterul muzeului Național de Istorie

AAEC: Cea de-a VI-a ediție a conferinței naționale va avea loc în Craiova

Pe 26 octombrie, Craiova va fi gazda celei de VI-a ediții a conferinței naționale a Asociației Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAEC). Tema din acest an a conferinței va fi „Eficiența energetică în clădiri – soluții cu costuri optime”.

Evenimentul reprezintă o ocazie de întrunire între companiile de construcții ce activează în domeniul termoizolațiilor, iar în cadrul întrunirilor se vor discuta și stabili metode de abordare a problemei termoizolării clădirilor astfel încât să se reducă costurile de execuție, dar să fie păstrat același grad de calitate.

Consideratii Financiare ale Cladirilor Verzi, Bucuresti - 31 octombrie 2012

Un workshop de o jumătate de zi destinat investitorilor, evaluatorilor, finanțatorilor, facility managers, arhitecților, inginerilor, managerilor de proiect și altor mandatori, pentru o mai bună înțelegere a modalităților în care sustenabilitatea afectează nivelul de risc și, ulterior valorea, asociată unei clădiri verzi.

Trainerii vor pune în evidență principalii factori de valoare a unui business pentru diferiți mandatori și vor explica modalitățile în care clădirile sustenabile aduc beneficii în fiecare caz.


 

Autor: Claudiu Crețu

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Advertisement