Decorarea casei cu caramida !

Home « Construcții « Civile
Caramida este unul dintre cele mai vechi materiale de constructii, care este inca folosit datorita proprietatilor sale termice, dar si pentru ca este usor de realizat si manevrat.
Aceste ziduri din caramida au devenit populare la sfarsitul anilor 1900, dat fiind ca oamenii au preferat caramizile expuse deoarece erau mai putin costisitoare.
Un decor nu ar fi complet fara o mobila adecvata, asadar daca sunteti in cautare de mobila living, puteti sa va inspirati din modelele de aici. Ca si recomandare, va sfatuim sa alegeti modele minimaliste, care sa nu ocupe mult spatiu, sa lase peretele la vedere, dar sa aiba si o compartimentare buna, astfel incat sa puteti depozita toate lucrurile de care aveti nevoie.
Contrastul dintre peretele de caramida si albul celorlalti pereti este unul de mare efect, intreaga camera parand a fi intr-un echilibru de culoare dat de combinatia dintre lemn, caramida, pe de o parte, si peretii de un alb imaculat, pe de alta.
Un finisaj simplu, la indemana oricui, caramida are capacitatea de a transforma radical aspectul oricarei locuinte, integrandu-se perfect in majoritatea stilurilor de amenajare interioara, fie ca vorbim despre traditionalul stil rustic sau despre cel modern.
Mai ales in tarile occidentale, in lucrarile de reamenajare a caselor si apartamentelor vechi, designerii aleg sa pastreze la vedere cel putin o portiune de zid de caramida nefinisat, construind in jurul acesteia decorul intregii locuinte.
Pentru un aer mai contemporan puteti vopsi caramida intr-o paleta calda. Textura peretilor va fi pastrata dar va puteti juca mai mult cu nuantele pe care le folositi pentru decor.
Poate prea indraznet dar cu un impact puternic  este peretele de caramida in dormitor.  Nu  veti crede, dar aceasta va crea un aer confortabil si primitor.
Desigur peretele de caramida este o idee bunasi pentru sufragerie. Puteti creea contraste extraordinare, acesta fiind centrul de atentie al camerei,unde poate fi pozitionat si televizorul.
Nu in ultimul rând baia este un spatiu excelent pe careil puteti decora cu pereti de caramida.
Folositi numai un perete de acest tip, iar pentru restul pastrati tonuri simple pentru a nu crea iluzia de spatiu mic. Combinatia cu lemn si fier forjat este uimitoare.
 
sursa foto: pinterest
 
 
Publicat in: august 2017
Inapoi la categoria «« Construcții

Advertisement