Totul despre lavanda in ghiveci !

Home « Bricolaj « Grădină
Lavanda este o planta care are o multime de proprietati, cum ar fi cele relaxante, analgezice, cicatrizante si antiseptice.
Pe langa toate acestea, aspectul ei deosebit te face sa te gandesti la minunatele campuri violete din Provence, de unde se culege lavanda folosita pentru prepararea diverselor remedii naturiste si produse cosmetice. daca vrei sa te bucuri de parfumul lavandei, iti propunem sa incerci sa o cultivi ca planta de decor.
Lavanda se cultivă pentru proprietățile sale medicale și cosmetice. Dintre tipurile de lavandă, cel mai cultivat este „lavandula officinalis” care preferă un teren calcaros rezistentă la temperaturi scăzute iarna și la secetă vara.
Lavanda poate fi crescuta cu succes in ghiveci daca reusesti sa ii oferi aceleasi conditii pe care le are in mediul ei natural. Asadar, in ceea ce priveste solul, acesta trebuie sa fie unul alcalin, cu un pH de 7-8. 
Planta prefera solurile mai uscate, cu un procent mai mare de nisip si de pietris, acesta din urma fiind asezat pe fundul ghiveciului. Pentru a obtine pH-ul potrivit, poti folosi un truc simplu: piseaza cateva coji de oua si amesteca-le cu pamantul din ghiveci.
Lavanda in ghiveci are nevoie de multa lumina, asa ca este indicat sa o asezi la fereastra, in timp ce temperatura din incapere nu trebuie sa scada sub 10-12 grade Celsius. 
Atunci cand o uzi, tine cont de faptul ca nu are nevoie de foarte multa apa, iar daca aceasta din urma balteste, radacinile plantei vor putrezi, de aceea, drenajul trebuie sa fie bun, fiind asigurat atat de substratul care are la baza pietris, asa cum am mentionat anterior, cat si de orificiile de scurgere pe care trebuie sa le faci la baza ghiveciului.
Pentru a se dezvolta armonios, levantica trebuie curatata, din cand in cand, de tulpinile mature. 
Acestea, insa, pot fi uscate si puse in saculeti, iar apoi, folosite pentru a parfuma si improspata hainele din dulap.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iulie 2016
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement