Gradina de cactus !

Home « Bricolaj « Grădină
De multe ori efectul de cactus, nu este luat in considerare pentru proiectarea unei gradini. Cu toate acestea un cactus de gradina la locul potrivit poate avea un mare impact vizual. Este o planta foarte frumoasa si plina de personalitate in orice mediu. 
La crearea unei gradini de cactusi, cel mai bine este sa se combine diferite specii de cactusi. Astfel diferitele combinari, face ca  gradina ta sa para atractiva si exotica.
Estetica unui cactus de gradina, de asemenea, este un alt mare beneficiu pentru curtea noastra.Exista mai multe specii de flori foarte interesante cu forme si culori atractive. Exista specii mai mici, care sunt ideale pentru spatii mici. 
Daca nu ai  timp  pentru ingrijirea unei gradini, atunci cactusul este un inceput bun. 
Ele sunt, de asemenea, plante rezistente, care nu necesita de multa ingrijire, pentru a se mentine intr-o stare buna.  Nu ai nevoie de multe ingrijiri suplimentare, iar  intotdeauna va straluci si arata bine.  Detaliul principal pentru a le aborda este o locatie potrivita pentru plantare si plantarea propriu-zis.
Toate speciile de cactus au o lista extinsa  de culori, forme si inflorire, mai ales in ceea ce privesc nuantele de verde si alb; alte culori sunt  aproape de portocaliu sau galben.
Multe din forme sunt complet unice si atractive pentru o gradina de cactus, chiar si cel mai mic detaliu, forma tepilor  este foarte diferentiata de multe ori.
Diferentele de culoare de multe ori intre tulpina si spini creste atractivitatea datorita contrastului din diferite specii. Acest lucru inseamna ca, daca frumusetea poate fi savurata in orice moment. 
De multe ori problemele privind spatiul ne forteaza sa avem mai multe variatii in proiectarea gradinilor in general. O gradina de cactusi in ghiveci ramane atractiva, indiferent de zona in care se afla.
Plantele de cactus sunt rezistente, astfel incat nu aveti nevoie de irigare continua. In caz contrar, este un fapt obisnuit aparitia ciupercilor care pot afecta intotdeauna gradina dumneavoastra de cactus.
Cele mai multe moduri recomandate pentru cultivarea cactusilor in ghivece sunt cu marginile  zimtate si  tulpini turtite, acestea arata foarte elegant, la ferestre sau balcoane. Ca o masura de siguranta vasele trebuie sa fie amplasate, astfel incat copiii sa nu le poata atinge si  sa se raneasca cu spini.
Pentru a crea gradini cu cactusi in ghivece  trebuie sa fi atent la locatie. Nu este nevoie sa fie expuse intr-un loc in care sa fie afectat de ploaie. Suprafata indicata in functie de specie ar putea fi semi soare.
Exista cazuri in care planta ar trebui sa fie treptat, expusa in conditii mai intense de soare. Un indicator al cantitatiii de soare excesiv poate fi o roseata care apare uneori pe planta. 
Un alt detaliu important pentru cactus,  este ingrasamantul. 
Diferite specii cu forme usoare si subtiri sunt perfecte pentru agatat., in orice colt de gradina sau de perete va avea o atractie incredibila. 
Este cunoscut faptul ca, in conditii naturale, aceste plante traiesc si se dezvolta in zonele cu soare intens. Ceea ce determina, de preferinta, sunt domeniile in care se dezvolta cel mai bine. Daca aveti cactusul in interiorul casei  este potrivit pentru a le aranja la ferestre orientate spre sud.
In orice spatiu in care se afla este important ca speciile diferite primesc lumina soarelui de sus si una dintre laturile sale.  Un mod perfect de a combina speciile  care necesita apa cat mai putin.
In general, un peisaj de acest tip includ instalatii care utilizeaza mai putina apa; pe de alta parte, au nevoie de mai putin timp, iar intretinerea este mai mica. 
Exista zone de intensitate mai mare de soare si umbra.; inclusiv caracteristicile solului. Deci, puteti determina exact care alte plante pot fi utilizate in plus fata de cactus. 
Daca nu aveti prea mult timp pentru gradinarit, cactusul  este o idee excelenta. Rezistenta si adaptabilitatea va permit sa optimizati mai bine timpul petrecut in gradina dvs. Nu va trebui sa renuntati la prezenta de spatiu verde in gradina !
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: mai 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement