Trucuri pentru o bucatarie cu stil !

Home « Bricolaj « Decoraţiuni
Bucataria este un spatiu multifunctional, de aceea o suprafata generoasa a acesteia este cat se poate de avantajoasa. 
Cum cei mai multi dintre noi locuim in apartamente de bloc, cu bucatarii de dimensiuni reduse, suntem nevoiti sa apelam la diverse trucuri care sa creeze impresia de spatiu larg si confortabil. Exista nenumarate modalitati prin care sa creati impresia de spatiu larg si luminos; la aceasta contribuie lumina, culorile, finisajele si nu numai.
Este indicat sa va orientati spre un mobilier cu cat mai multe corpuri suspendate daca bucataria este lunga si ingusta. 
Limiteaza culorile folosite in bucatarie la cel mult doua, alege tonuri din aceiasi paleta cromatica, astfel bucataria va avea stil si va fi luminoasa; combina alb cu galben, tonuri de ocru cu portocaliu, albastru pal si verde sau, daca vrei un loc foarte dinamic, rosu cu gri sau alb. Nu te feri de bucatariile într-o singura culoare. Sunt foarte comod de amenajat si mereu o reusita estetica.
Nu omite detaliile de decor, chiar daca acestea nu au o utilitate clar definita. O polita pentru farfurii si cani, de exemplu este unul din detaliile care poate face din aceasta incapere o bucatarie cu stil.
Este important ca blatul, plita si hota sa se regaseasca in ceea ce priveste culoare in tonurile de finisaj ale peretilor.
Acorda mare atentie podelelor. Fie ca vei alege parchet rezistent la umezeala,  gresie sau parchet ceramic podeaua trebuie sa fie o continuare a detaliilor din bucatarie si sa se integreze bine in spatiul general din casa.
Imbina influente rustice, traditionale sau nobile cu influentele moderne de configurare a spatiului si bucataria va avea personalitate si stil.
Includerea aparatelor electrocasnice in mobilier reprezinta o practica foarte des intalnita, mai ales ca activitatile din bucatarie nu sunt afectate. Aceasta varianta este mai usor de pus in practica, mai ales daca optati pentru mobila pe comanda. Inainte de achizitionarea sau comandarea mobilierului, este foarte important sa stiti exact ce aparate vor urma sa fie incluse, apoi sa faceti masuratori exacte. Doar pe un singur perete se pot incorpora in mobila masina de spalat vase, cuptorul, cuptorul cu microunde, masina de spalat rufe si televizorul. Pentru efect estetic, se poate masca tubul de evacuare al hotei cu un corp de mobilier. Daca dulapurile sunt neincapatoare si nu beneficiati de o camara sau debara pentru depozitarea aparatelor cu utilizare mai putin frecventa, puteti comanda mobila cu rafturi deschise pe care sa le amplasati, cu cat sunt mai putine lucruri la vedere, cu atat bucataria va parea mai spatioasa.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement