Cum sa iti decorezi casa cu grafitti ?

Home « Bricolaj « Decoraţiuni
Graffiti reprezinta un tip de arta urbana, pe care il poti intalni pe zidurile si cladirile din marile orase sau pe vagoanele de metrou. Uneori, te uimeste talentul artistului anonim, dimensiunea desenelor sau estetica lor, alteori te contrariaza prin mesajele reprezentate sau prin impactul puternic al culorilor folosite. Sursele de inspiratie pentru graffiti sunt nenumarate; multe isi au originea in realitatile sociale curente sau in literatura science-fiction.
Cu ajutorul acestor tipuri de desene, poti alege o tema pentru fiecare camera, poti alege culorile în functie de mobilier si de obiectele din jur.
Graffiti-ul este potrivit atât pentru camerele adolescentilor, cât si pentru cele ale copiilor, care vor fi încântati sa aiba o camera invadata de culori.
Pentru a asigura reusita unui decor interior frumos, este nevoie doar de o opera pe unul dintre pereti sau pe o parte a acestuia, mai multe încarcând spatiul, facându-l apasator. De asemenea, daca nu doresti sa pictezi peretii te poti orienta catre mobilier si sa aplici pe acesta desene si modele, fiind si o foarte buna varianta de a recicla si înfrumuseta mobilierul vechi, în loc sa investesti bani în unul nou.
Fata de tapet sau stickere, graffiti-urile sunt mult mai durabile datorita produselor cu care acestea se fac iar faptul ca sunt desenate la comanda sau facute chiar de proprietarii camerelor cu pricina, ele reprezinta o decoratiune unica, transformand o camera simpla impersonala, intr-una mult mai placuta pentru locuit.
Pentru cei mici puteti apela la graffiti cu personaje din desenele animate pe care ei le indragesc  sau peisaje linistitoare ce transforma camera intr-un taram de basm ce-i incurajeaza spre visare.
Nu trebuie insa sa te limitezi la a utiliza graffiti doar pe pereti – poti decora grafic cu elemente de acest fel si piesele mari de mobilier, cum ar fi tablia patului, un studio, un dulap, ba chiar si lustrele sau lampadarele. Este chiar o modalitate inedita de a revitaliza piese vechi de mobilier si de a le da o noua viata, mai ales daca este vorba de mobila de familie, cu valoare sentimentala. Un artist plastic talentat va sti, cu siguranta, sa dea o “fata” interesanta unui scrin baroc, caruia acum nu-I poti gasi loc decat in camara cu vechituri.
Podeaua poate fi si ea decorata cu graffiti.
Este o alegere foarte buna daca iti doresti sa aduci un strop de originalitate si de arta urbana in casa ta, dar nu vrei un interior prea incarcat. Practic, nu exista limite in ceea ce priveste utilizarea acester desene; totul tine de imaginatia si creativitatea artistului si de disponibilitatea si curajul proprietarului.
Pentru un rezultat final de impact, trebuie acordata o atentie deosebita materialelor folosite si suprafetelor utilizate. Si, nu uita sa alegi doar acele modele care chiar spun ceva interesant despre tine.
 
sursafoto: pinterest
 
 
Publicat in: iulie 2017
Etichete pentru acest articol: grafitti, camerele adolescentilor, lampadare
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement