Totul despre pardoselile epoxidice !

Home « Bricolaj « Amenajări
Pardoselile epoxidice sunt pardoseli decorative prin care stratul inferior de ciment sau beton este placat cu rasini epoxidice. Acest tip de podea vine intr-o sumedenie de culori si finisaje si poate inlocui gresia, piatra naturala sau marmura si pare identica la aspect cu podeaua poliuretanica, aceasta din urma fiind insa mult mai rezistenta.
Pardoselile epoxidice sunt folosite de ani de zile mai ales in finisarea spitalelor, cladirilor de birouri si diverselor spatii comerciale si industriale, inlocuind gresia, marmura, granitul sau alte tipuri de pardoseli. In ultimii ani, insa, datorita multiplelor sale calitati, pardoseala epoxidica a inceput sa fie folosita tot mai des si in finisarea interioarelor rezidentiale.
Pardoselile epoxidice au fost concepute pentru hidroizolarea si protectia pardoselelor de trafic intes, civil si industrial. In timp au aparut variante disponibile pentru contactul direct cu alimentele, apa potabila, cantine, bucatarii, bai, celule frigorifere sau oriunde este nevoie de o suprafata impermeabila si usor de dezinfectat, servind deci unor scopuri diferite. In consecinta, pe langa rolul decorativ, o astfel de podea este si un bun hidroizolant, din acest motiv primele optiuni luate in calcul in finisarea pardoselilor sunt bucatariile, baile, subsolurile, beciurile etc.
Avantajele pardoselilor epoxidice:
Sunt sisteme de pardoseli economice cu rezistenta de lunga durata;
Sistemele de pardoseli obtinute prezinta, la final, un luciu deosebit, formand o suprafata nivelata si fara rosturi;
Se aplica pe suport de beton in grosimi de 1-3 mm in functie de solicitarile mecanice ulterioare;
Se pot obtine pardoseli antiderapante (in amestec cu quartz), cu o rezistenta crescuta la abraziune, la soc mecanic si la produse chimice;
In amestec cu cipsuri colorate, perle de sticla, se obtin pardoseli decorative sau estetice ce se pot aplica pentru birouri, apartamente, restaurante etc.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: mai 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement