Tendinte retro in amenajari interioare !

Home « Bricolaj « Amenajări
Tendintele retro in designul interior si mobilier sunt mereu la moda, chiar daca, de cele mai multe ori, stilurile nu revin aproape niciodata cu aceleasi materiale, culori sau metode de executie a design-ului. Stilul mobilei este asemanator celui de fashion, in care designerii se inspira din trecut si il imbina cu detalii si influente moderne. Daca esti in cautarea unui stil retro pe care sa-l adaptezi casei tale si nu stii de unde sa incepi, am ales pentru tine opt idei care sigur te vor ajuta sa-ti modernizezi casa intr-un stil retro pe care-l vei iubi.
Din punct de vedere etimologic, “retro”, prefix al limbii latine, inseamna “inapoi”, iar din punct de vedere estetic sau artistic poate fi tradus ca “din timpurile indepartate”. Treptat, termenul retro a inceput sa fie utilizat in din ce in ce mai multe domenii, printre care se numara si cel al decoratiunilor interioare.
Asadar, designul retro, abordat in cadrul decoratiunilor interioare, imbina mai multe elemente caracteristice stilurilor din trecut, accentul fiind pus pe elemente caracteristice anilor ’20, ’60, ’70 si ’80. Desi par asemanatoare, stilul retro si stilul vintage nu sunt identice. Spre deosebire de stilul retro, stilul vintage face referire la o perioada mult mai indepartata. Se poate spune ca stilul anilor ’20 se apropie intr-o oarecare masura de cel vintage.
Cum recunoastem o amenajare retro? In primul rand prin culoare. Galbenul, oranjul, rosul si albastrul electric sunt doar cateva dintre nuan'ele specifice, adesea prezentate in contrast cu un alb stralucitor. Formele preferate sunt drepte, colturoase si destul de primare, aproape ca un joc geometric foarte bine calculat. In ceea ce priveste accesoriile, in fruntea listei se afla posterul anilor 60-70 urmat de fotografii alb-negru, carti postale, machete de masini, motociclete, rachete sau modele vechi de avioane. Covoarele mentin aceeai linie cromatica, iar mobilierul este simplist si combina materiale diverse.
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: iulie 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement