Hartia, un material numai bun pentru decoratiunile interioare

Home « Bricolaj « Amenajări

Decorarea locuinţelor reprezintă un moment de care nu trebuie să uiţi, tocmai pentru că este ocazia perfectă prin care îţi poţi personaliza interiorul casei.

Anul 2014 va fi anul hârtiei, un material numai bun pentru decoraţiuni interioare. Există o mulţime de culori, densităţi şi modele pe care le poţi folosi la realizarea unor accesorii shic pentru locuinţa ta.

Fiind o modalitate potrivită de a-ţi petrece timpul liber şi de a-ţi personaliza camerele aşa cum îţi doreşti, iată ce opere de artă poţi realiza: maci drăguţi, trandafiri multiculori, lalele creponate, ghiveci din plastic, pietricele albe etc.

Pentru maci ai nevoie de hârtie de culoare roşie şi de lipici. Începe să decupezi cercuri de diferite diametre pe care le lipeşti unul peste altul, în ordine descrescătoare, de la cel mai mare la cel mai mic. Pentru codiţa macilor poţi folosi sârmă moale (o găseşti în magazinele de bricolaj).

Tot sârmă moale vei folosi şi pentru confecţionarea trandafirilor multiculori. Decupează spiralat hârtia; începe într-un colţ al hârtiei decupajul astfel încât la final să ai o bucată destul de lungă pe care să o rulezi sub forma unui boboc de trandafir.

De asemenea, cu ajutorul unor cornete din hârtie printată sau din paginile unor cărţi vechi poţi realiza o decoraţiune inedită, asemenea unei coroniţe de flori. Lipeşte-le între ele, iar la mijloc aplică o cocardă pentru o fixare cât mai bună. Pe spatele acesteia, lipeşte o panglică pentru a o agăţa uşor oriunde în casă.

Pentru că aduc aminte de anii copilăriei, la fel de bine îţi poţi decora locuinţa cu evantaie din hârtie. Tot ce trebuie să faci este să „împachetezi” cât mai multe evantaie şi 2-3 să le prinzi între ele, în funcţie de cât de mare vrei să aibă diametrul, cu ajutorul unui cerculeţ făcut din sârmă. După ce ai obţinut cercul, peste punctul de unire adaugă o broşă sau orice vrei tu pentru a obţine un fel de floare.

Dacă îţi doreşti să ai primăvăra mereu în locuinţa ta, atunci decorează cu lalele creponate, colorate (roz, galben, violet sau roşu). Pentru confecţionarea lor ai nevoie de hârtie creponată, un ghiveci din plastic, câlţi colorat, burete uscat şi pietricele albe. Începe să tai din hârtia creponată forme de lalele, adică tulpina şi frunzele, apoi încearcă să alcătuieşti baza florii după bunul plac.

Pe lângă lalele, şi narcisele de hârtie sunt la fel de "dulci". Ai nevoie de o bucată de placaj grunduit, hârtie glasată autocolantă galbenă şi verde, o foiţa de bomboane. Decupează floarea din hârtie galbenă, lipeşte pe placaj, iar deasupra lipeşte foiţa de bomboane cu o bulină galbenă în mijloc. La final, lipeşte codiţa şi frunzele.

 

 

Irina B.

sursa foto: karena.ro

Publicat in: septembrie 2013
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement