Decoreaza-ti casa cu oglinzi: magie pura 1

Home « Bricolaj « Amenajări
Oglinzile sunt elemente decorative,  care isi au originea in antichitate. Simboluri de frumusete si magie au cucerit sufletul reflectat umil si increzut deopotriva. 
Ele au fost create ca elemente scutite, conditionate de mestesugul lor, iar in timp au variat dimensiunile si forma lor datorita dezvoltarii industriale, extinderea aplicatiilor si revolutionand lumea designului interior astazi.In zilele noastre, putem decora cu oglinzi suprafete mari, continue, sau prin piese de forma libera, cu forma aproape orice forma imaginabila. 
Au revenit, de asemenea, oglinzile colorate la fel de la moda in anii '60, precum și cele cu  forma veche in versiunile de epoca.
O intreaga lume a posibilitatilor in ceea ce priveste forma, dimensiunea, culoarea si aspectul, care se extind si mai mult in aplicatii.
Sa vedem unele dintre cele mai comune optiuni si, de asemenea, cele mai curioase pentru a decora cu oglinzi.
Ziduri cu oglinda: oglinzile ne permit sa acoperim toate tipurile de suprafete plane, de la stalpi si pereti despartitori la fronturile bucatariilor si bailor, prin peretii intregi sau pereti partiali. Acest tip de invelis aduce o mutime de lumina camerei, desi, avand in vedere suprafata sa mare, este recomandabil sa nu se utilizeze oglinzi netede de dimensiuni mari, ci sa se ofere o oarecare originalitate, fie prin placi de oglinda, partitii geometrice, fie prin crearea unor gratare cu stuf.
Format mare: una dintre cele mai estetice moduri de a decora cu oglinzi este folosirea formatelor mari XL: Fie ca sunt sprijinite pe podea sau atarnate de-a lungul unui perete, indiferent daca sunt incadrate in argint bogat sau lemn rustic, acest tip de oglinda  intotdeauna aduce prezenta si eleganta in orice camera in care sunt asezate.
In spatele canapelei: oglinzile pot fi un aliat perfect pentru a decora peretele pe care se sprijina canapeaua. Puteti alege o oglinda mare, un joc de doua sau puteti crea o rerea cu mai multe dintre ele.
Imbraca sala de mese: una dintre cele mai tipice optiuni atunci cand decorezi cu oglinzi este sa le asezi langa peretele camerei de luat masa. 
Deaspura masutei de toaleta: ce vrei doar sa dai o tenta mica de oglinda pentru decorarea dormitorului? Doar puneti una mica pe noptiera sau pe masuta de toaleta si veti obtine un efect foarte confortabil.
Decorarea intrarii: un altul dintre cele mai clasice locuri de amplasare a unei oglinzi este chiar la intrare. Atat pentru a ne da o atingere finala inainte de a pleca de acasa si de a intampina pe toti cei care intra, plasarea unei oglinzi pe o consola sau pe perete langa intrare este complementul perfect pentru a ne intampina in toate stilurile,de la clasicul renovat, pana la cel scandinav.
Oglinzi pentru baie: desigur, baia este camera casei unde oglinda este, fara indoiala, regele. Complet obligatoriu pentru a ne machia, a ne rade sau pentru a ne face sa aratam bine, oglinda pentru baie, fie ca este mica sau mare, simpla sau cu lumina integrata, individuala sau chiar daca avet o baie pentru doi, in aceasta camera straluceste in  toata splendoarea sa.
Si pentru bucatarie..: in  bucatarie, oglinzile sunt de obicei mai putin frecvente decat in alte zone ale casei. Cu toate acestea, ele raman spectaculoase in partea din fata  zonei de gatit sau ca material de acoperire pentru usi si insule.
...
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: noiembrie 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement