Cum sa folosim Ultra Violetul, culoarea anului 2018, in interioarele noastre !

Home « Bricolaj « Amenajări
In fiecare an Pantone zguduie, lumea designului cu optiunea sa pentru culoarea anului, iar 2018 nu face exceptie.
In acest an a castigat o nuanta mai indrazneata, ultra violetul, incepand deja sa scuture lumea designului spre bine.
De ce ultra violet?
Pentru unii ultra violetul poate parea o alegere indrazneata, in special in comparatie cu vegetatia, care a fost aleasa anul trecut, fara sa uitam de tonurile roz cuart si liniste care a fost in fruntea listei in 2016). Deci, carui fapt datoram aceasta schimbare brusca?
"Traim intr-un timp care necesita imaginatie si inventivitate. E acel tip de inspiratie creatoare care este indigena pentru PANTONE 18-3838 Ultra Violet, un violet pe baza de albastru, care are gradul de constientizare si aduce potentialul nostru la un nivel inalt.", a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv Pantone Color Institute la dezvelirea culorii anului.
Din ceea ce vedem in tendindetele de design, pana in prezent Eiseman are un punct. Anul acesta va aduce mari schimbari in lumea designului; se pare ca un peisaj plin de neutrali si subtilitate ar putea da drumul spre o estetica mai indrazneata. Poate ca 2018 este doar primul pas.
Acoperirea peretilor !
Nici un ghid de culori nu ar fi complet, fara cum sa tratati peretii. In timp ce, la prima vedere, poate parea ca ultra vioeltul este potrivit doar pentru camera copilului, este departe de adevar. Ideea noastra este sa incepem sa vedem peretii purpurii electrici care apar prin diferite zone moderne si industriale.
Avand in vedere acest lucru, poate doriti sa luati in considerare aceasta nuanta pentru un zid cu accent, precum si pentru a atrage atentia. In cazul in care acesta este obiectivul dvs, aduceti-va aminte sa alegeti peretele din spate, pentru a crea o lume vizuala, privitorilor, a intregii incaperi. Cine este suficient de indraznet, poate sa ia in considerare aceasta nuanta pentru o intreaga incapere, focusandu-se pe camere cu am ar fi: dining room sau powder room. care pot rezista la o nuanta puternica de culoare.
Scoaterea in evidenta a dulapurilor de bucaterie !
Desi acest lucru poate parea o utilizare ciudata si particulara a culorii, este o extensie naturala a uneia din tendintele de design ale sezonului trecut.
Ultra violetul incorporat in mobila !
Daca intentionati sa utilizati ultra violetul in dormitor sa in camera de zi, luati in considerare incorporarea acestuia intr-o piesa de mobilier. In acest caz, corpul de mobilier va fi punctul focal al camerei, atragand, fara indoiala, o atentie deosebita. Avand in vedere acest lucru, ramele de pat si scaunele de lectura pot fi optiuni excelente pentru a indeplini acest rol.
Din nou in acest caz, contrastul este esential. Vrei ca mobilierul sa fie in centrul atentiei, si sa construiesti restul camerei in jurul unor elemente mai neutre. In special nuantele monocrome ajuta intr-adevar sa compenseze aceasta nuanta profund violet.
Optati pentru accesorii ultra violete !
Pentru cei care sunt putin sceptici in a sari intr-un design plin de nuante intense, retineti ca puteti integra ultra violetul in accesorii. Acestea reprezinta un punct de plecare excelent , deoarece includ, in general, elemente cu costuri mai mici, care pot fi usor inlocuite atunci cand gusturile tale se schimba, sau nu mai esti un mare fan al imaginii.
In ceea ce privesc accesoriile, cerul este limita. In mod obisnuit, un accesoriu este considerat ceva care adauga in primul rand o valoare estetica. Deci, cu acest lucru in minte, uita-te pentru a adauga ultra violetul in elemente cum ar fi tablourile, paturile, pernele si piese de decor.
In fiecare an, Pantone ajuta la stabilirea unui ton in lumea designului interior, numind o culoare a anului. Alegerea din acest an, Ultra Violet, nu face exceptie. Aceasta nuanta saturata indica schimbarile pentru o mai buna desfasurare in prezent lumea designului interior. Utilizati sfaturile noastre pentru a ramane in fata curbei si pentru a crea un loc, culorii anului 2018, in interioalele dumneavoastra. 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: ianuarie 2018
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement