Amenajarea biroului de acasa !

Home « Bricolaj « Amenajări
Biroul de acasa este o solutie la care se apeleaza din ce in ce mai mult. Fie ca lucrezi acasa, in continuare dupa orele de serviciu, fie ca jobul tau nu necesita prezenta intr-un anume loc, este din ce in ce mai necesar sa amenajezi un loc al biroului de acasa.
Cand nu ai o camera speciala pentru birou, poti sa integrezi acest loc in ansamblul livingului.  
Este insa necesar sa fie intr-un loc luminos sau, si mai bine, in apropierea unei ferestre. Este inspirationala, sau cel putin asa se spune.
Alege acele elemente de decor care sa te faca sa te simti confortabil si sa te indemne la munca. Lipsa unei atmosfere de lucru in jur, si animatia dintr-un birou sau dintr-un loc in care se produce sau se creeaza ceva, este unul din cele mai neplacute aspecte ale biroului de acasa.
Pentru definirea biroului de acasa este foarte potrivit daca ai putea adauga, pe perete, elemente care sa defineasca spatiu ca fiind unul de lucru: politie, un dulap metalic (este foarte elegant intr-un decor domenstic), un corp mobil pentru acte sau intrumente sau, pur si simplu, un panou pentru agatat notite, fotografii si indemnuri mobilizatoare. O sa ai nevoie de ele.
Nu aglomera biroul cu nimic inutil. In fond esti acasa!
Adauga insa un cos de gunoi si o lampa. Si unul si altul din obiecte, oricat ar parea de banale, te indeamna sa muncesti. In fond la serviciu, cosul de gunoi este necesar si nu este niciodata gol.
Alege o culoare vibranta, care sa te umple de energie si sa-ti stimuleze creativitatea. Portocaliul îti va umple biroul de acasa cu optimism, iar albastrul va aduce o atmosfera calma, de relaxare. În cazul în care casa ta are un model de culoare specific, gândeste-te daca vrei sa mentii tiparul sau sa aduci un aer  proaspat, alegând o culoare noua.
Functionalitatea este unul dintre cele mai importante atribute ale unui birou. Aceasta se obtine cu ajutorul unui mobilier adecvat, dar si cu o buna dispunere a obiectelor in spatiu. Piesele de mobilier necesare sunt biroul sau o masa de lucru, scaunul si spatii de depozitare. Prea multa mobila sau obiecte din lemn masiv vor aglomera inutil locul.
In masura in care este posibil, este de dorit ca piesele de mobilier sa se armonizeze intre ele, pentru a pastra un stil unitar. De aceea, daca alegi un birou din lemn, ar fi bine ca rafturile sau dulapurile sa fie din acelasi material; niste polite metalice, de exemplu, desi moderne, ar putea arata nepotrivit in acest aranjament.
Alegerea scaunului este un alt aspect important. Intrucat iti vei petrece o buna parte din timp pe scaun, este o idee buna sa investesti intr-unul ergonomic, comod, care rezista bine in timp, dar, care iti ofera si o sustinere buna a spatelui.
Tipul de birou trebuie ales in functie de nevoile tale, dar si de suprafata incaperii Fsau cantitatea de lumina care patrunde in interior. Intr-o camera mare, ai posibilitatea sa amenajezi un birou dublu, astfel incat sa poata lucra doua persoane in acelasi timp.
De asemenea, poti opta pentru un sistem de birou compus din mai multe elemente, cum ar fi: masa, scaun, dulapuri amplasate in stanga, deasupra si in dreapta mesei.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: august 2017
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement