Dă gol în poarta de acasă !

Home « Bricolaj « Accesorii

Dacă vreți să vă bucurați de fotbal și aveți o curte suficient de mare pentru a juca o ”miuța” de ce nu vă bucurați înlocuind pietrele și tricourile cu o poartă adevărată ?

Cum putem fi mai aproape de sportul pe care îl iubim atât de mult ? Mergând pe stadion, urmărind meciul echipei preferate la televizor sau practicându-l. Și dacă nu aveți timp să vă duceți la la antrenamentele organizate de vreun club sau în parc cu prietenii, de ce nu aduceți muntele la Mahomed construindu-vă propria poartă de fotbal ? Sau puteți doar potoli juniorul și pofta lui de a sparge geamurile vecinilor când își exersează șuturile.


Indiferent de motivație, desigur nu vă va deranja să vă dedicați câteva ore pentru a o construi, deoarece nu este un lucru complicat. Primul lucru pe care îl aveți de făcut este să vă aprovizionați cu materiale. Trebuie să cumpărați țeavă PVC de 5cm diametru, conectori, plasă și un tub de Valsir dacă țevile se încăpățânează să nu intre unele în altele. Țeava PVC este ieftină, ușoară și rezistă la precipitații dacă o uitați afară. Aveți deci nevoie de:

  • 2 bucăți de țeavă de 1,2 m

  • 4 bucăți la 5 cm

  • 2 țevi la 1 m

  • 8 bucăți la 0,6 m

  • alte 2 la 1 m

  • și în sfârșit 2 bucăți la 0,67 m

  • apoi piesele de legătură tot cu diametrul de 5 cm: patru T-uri, două coturi la 45°, șase coturi la 90°

  • plasă și coliere pentru a prinde plasa de țeavă

 

Procedeul de asamblare al cadrului porții nu este complicat deloc. Începeți cu baza, așezând un cot la 90° în picioare și conectați-l la un capăt cu o bucată de țeavă de 60 centimetri. La capătul liber al țevii montați un cot de 90° rotit cu un unghi drept față de primul. Vă mai amintiți de țevuștile de 5cm ? Folosiți una din ele acum în capătul ultimului cot montat și apoi adăugați racordul în ”T” cu fața în sus. Introduceți apoi țeava de 1,2 metri în teu și faceți aceleași operațiuni descrise anterior, dar în ordine inversă – teul, țeava scurtă, cotul de 90, țeava de 60 cm și în sfârșit cotul de 90 orientat în sus. Am terminat cu baza.

Cadrul porții deja a început să prindă formă, nu? Introduceți în T-urile de la bază două bucăți de țeavă de 0.6 metri și lăsați-le așezate drept în sus. Ne ocupăm acum de partea din față a porții. Introduceți țevile de un metru în coturi, apoi coturile de 90° rotite tot la unghi drept față de cele de la bază și puneți-le la orizontală îndreptate una spre alta. Acum formați transversala. În țeava de 1,2 metri inserați la capete piesele T și țevuștile de 5 cm. Am terminat astfel transversala, dar puneți-o deoparte momentan.

În capetele țevilor de 0.6 metri introduse în T-urile de la bază, montați piesele de 45° urmate de țevile de 0.67metri. Puteți acum monta transversala în coturile de 90 ale barelor, apoi realizați legătura dintre bază și transversală prin introducerea țevilor de 0.67 în T-urile barei de sus. Poziționați plasa și fixați-o cu colierele și gata.

N-a fost greu, nu ? Tot ce vă rămâne să faceți este să vă bucurați împreună cu prietenii sau cu juniorul de restul după-amiezii la un joc de fotbal.

Autor: Claudiu Crețu

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Bricolaj

Advertisement