Idei de amenajare cu elemente Pop Art

Home « Arhitectură « Tendințe
Pop Art reprezinta miscare artistica inceputa in anii '50, care are foarte mare succes in prezent.  
Denumirea de pop-art vine de la prescurtarea popular art, în sensul de arta care se bucura de mare popularitate în rândul publicului.
Desi, initial Pop Art-ul a fost reprezentat doar in tablouri si sculpturi, astazi acest stil s-a extins destul de mult si in designul interior - pe tapet, textile , postere sau accesorii. Totusi, este foarte important ca atunci cand alegi piesa pop art sa tii cont de cromatica intregii camere si sa alegi cu grija tabloul potrivit. Un mobilier cu imprimeu Pop Art va reprezenta cu siguranta piesa de rezistenta a unei incaperi. Tablourile cu portrete ale starurilor, posterele cu benzi desenate, autocolantele sunt cele care "imbraca” peretii si dau culoare incaperilor. 
Una dintre cele mai comune piese este fotografia celebrei Marilyn Monroe sau colajul cu imaginea frumoasei Audrey Hepburn intr- combinatie puternica de culori. Tablourile pop art inseamna culori puternice, colaje si compozitii diferite dar si imagini care te duc cu gandul la benzi desenate. Pentru pereti, stilul ne propune tablouri cu portrete din panza, ce vizeaza in principal benzile desenate si manga. Textilele in Pop Art au importanta mare, deoarece datorita lor puteti aplica diverse idei creative.
Stilul Pop Art este potrivit in amenajarea spatiilor mari, mai ales pentru ca are un design destul de incarcat. 
Cei mai renumiti designeri italieni ai momentului au creat astfel de piese de mobilier pentru living, dining si dormitoare pe placul atat al celor conservatori, cat si pe placul celor care isi doresc casa moderna si nobila, sustine Loredana Preda, CEO al Galeriilor Noblesse, compania care tocmai a lansat serie de astfel de piese de mobilier.
Pop Art este un stil de amenajare contemporan, ce implica multa imaginatie si creativitate.  Printurile sunt diverse, psihedelice, iar nuantele puternice se regasesc la mobilier, accesorii, dar si pe pereti.
 Nu trebuie uitat nici stilul vintage foartre iubit si promovat atat de firme franceze, cat si de cele din Marea Britanie, puncteaza acestia. 
Cu toate ca stilul Pop Art pare sa se potriveasca mai degraba tinerilor, designerii de interior contrazic aceasta conceptie si sustin ca acest stil poate fi adoptat de toti cei care isi doresc amenajare originala. Puteti arunca pe canapea cateva perne decorative cu portretul stilizat al lui Marilyn si in culori neon.
Iti recomandam tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe, dar si mobilierul colorat in nuante vii, in combinatii inedite. Desenatorii de benzi desenate precum si oamenii din industria publicitatii au fost primii care au contribuit la dezvoltarea acestui curent. Posterele si tablourile cu personaje din benzi desenate sau cu Marilyn Monroe sunt piese de nelipsit dintr-un decor pop-art. Elementele pop art au rolul de a fi pata de culoare si a de a mari impactul vizual.
 
sursa foto: pinterest
 
 
 
 
Publicat in: martie 2017
Inapoi la categoria «« Arhitectură

Advertisement