Case cu aspect rustic

Home « Arhitectură « Tendințe

Casele cu aspect rustic au întotdeauna un aer familiar și prietenos care ne face să ne simțim bine. În special dacă ați fost crescuți sau ați petrecut mult timp cu bunicii știți cu siguranță această senzație.

 

Tocmai pentru a recrea această atmosferă arhitecții impun tot mai des în designul caselor pe care le proiectează un aspect rustic, aspect cizelat însă la interior de elemente contemporane hi-tech. Și când mai aruncăm și marea în ecuație obținem rețeta succesului.

Casa Seaview este o astfel de îmbinare și în opinia noastră este un succes total. Casa cu aspect rustic se află în Barwon heads, Australia și este copilul de suflet al arhitectului Jackson Clements Burrows care și-a imaginat un refugiu perfect. Un refugiu care îmbină aerul rustic cu aerul tare al mării, toate observate de la adăpostul unui interior cu finisaje ultramoderne.

Împărțită în trei pavilioane, spațiile sunt legate subtil datorită fațadelor din sticlă generoase. „Designul casei a fost atent conceput astfel încât să îmbrățișeze stilul de viață rural al clientului și pasiunea lui pentru ocean” descrie arhitectul ideea de la care s-a născut Casa Seaview.

La o privire fugară casa Seaview amintește de hambarele tipic americane, cărora le-a fost adăugat desigur puțină sofisticare și un aer exclusivist. Pavilioanele sunt orientate către Sud, Nordvest și Nordest, fiind destinate fiecare unei anumite activități zilnice. Cel mai important este pavilionul sudic, care adăpostește spațiile de locuit dar și o bucătărie amplasată într-un coridor alungit.

Materialul principal care definește aspectul rustic al casei nu putea fi decât lemnul. De aceea este prezent în cantități generoase în Casa Seaview. Totuși decorul interior a fost păstrat în limitele minimalismului modern. Finisajele din lemn trasează linii și unghiuri drepte, simple. Tendință care s-a folosit inclusiv la structura casei. Spațiul interior devine astfel aerisit și confortabil și ne îndeamnă parcă la relaxare, adică exact ceea ce așteptăm cu toții de la o casă. Vouă cum vă place Casa Seaview? Credeți că este îmbină cu succes trăsăturile rustice și cele moderne?

 

Autor: Claudiu Crețu

foto: freshome.com

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: arhitectura, case de lux, case rustice, constructii, finisaje de lemn
Inapoi la categoria «« Arhitectură

Advertisement