Casa cu design modern

Home « Arhitectură « Tendințe

 Acest tip de casă are un design fabulos realizat în colaborare cu un birou de arhitectură şi cercetare. Casa este încadrată într-un exterior ce s-a adaptat la formele tradiționale ale amplasamantului. Conținutul acetei case cuprinde spații expansive și luminoase care necesită o mare energie.

 

 Proiectat pentru performanțele economice și practice locuinţă întăreşte structura fizică și socială a cartierului Westside Near Syracuse şi transformă un acoperiș tipic de fronton într-o suprafață pur și simplu pliată, care aminteşte de aspectul caselor vecine.

 

 În interiorul locuinţei este amplasată o prispă la intrare. Pereţii construcţiei sunt translucizi şi au o strălucire primitoare după lăsarea întunericului. Ferestrele și luminatoarele deschid imaginea interioară, optimizând lumina care intra în casă.

 

 Acoperișul și pereții sunt înveliti cu aluminiu ondulat. Culoarea argintie, reflectă textura fină a acestui placaj care conduce la un sentiment de vibraţie. În curtea din spatele casei, se poate patina pe timp de iarnă. Interiorul surprinde printr-un stil aerisit și luminos.

 

 În partea de sud a casei avem 2 etaje, luminate de ferestre mari care se deschid spre curtea din spate.
Materiale de construcţii au fost atent alese cu detali şi plăci de beton, pardoseala este din lemn, iar panourile de placaj, oferă căldură și integritate structurii.

 

 Panourile translucide din policarbonat acoperă peretele estic al dormitoarelor, iar ferestrele luminează zonele "private" şi "publice" ale casei. Casa se integrează într-un sistem de energie eco în care interiorul este bine izolat, cu construcție etanșă, sistemul de încălzire eficient, ventilație controlată, și ferestre care să optimizeze câștigul de energie solară.

 

 Adaptabilitate locuinţei la diferitele nevoi de-a lungul timpului este fundamentală pentru durabilitatea sa. Planul de bâză este proiectat să crească de la două camere la o casa cu trei sau patru camere pur și simplu prin extinderea la etajul al doilea pe spațiul de locuit.Ioana Cucu

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: constructii
Inapoi la categoria «« Arhitectură

Advertisement