O biserică aparte

Home « Arhitectură « Exterioare

 Descoperim impreuna o biserica aparte, o biserica care pare transparenta datorita fasiilor subtiri de lemn din care a fost construita. Aceasta capodopera se afla ca amplasare in Belgia. Cand privim din interior, constructia ofera un piesaj rural, definit de linii conceptuale. Aceasta se situeaza în regiunea belgiană Haspengouw. Structura este de 10 metri înălțime şi este realizată din 100 de straturi şi 2000 de coloane de oţel, oferindu-i rezistenta, prin consistenta sa.

 

 Biserica pare să se dizolve parţial sau integral în peisaj, sau sa fie percepută ca o construcție masivă in funcţie de perspectiva din care privim constructia. Structura nu este una conventionala, datorita transparentei si stilului abordat de arhitect, regasit in invelisul exterior de sipci din lemn. Razele soarelui, care proiecteaza lumina in interiorul bisericii, imbie cu o atmosfera inedita vizitatorii, care pasesc aici pentru prima oara.

 

 Conceptul de biserică tradiţională este transformat într-un obiect transparent de artă, prin utilizarea de plăci orizontale. Prin designul bisericii, intelegem faptul ca structura sta la baza arhitecturii multor biserici din aceasta regiune. Avand o tehnica sculpturala deosebita, aceasta biserica este un rezultat de colaborare dat de doi tineri arhitecti belgieni Pieterjan Gijs şi Arnout Vaerenbergh Van.

 

 Constructia semnifica un loc, in care localnicii se pot ruga si medita in liniste. Este un loc incarcat de sacralitate, despre care vizitatorii spun ca, aceasta constructie semnifica o stransa legatura intre divinitate, religie si om. Bazându-se pe eficienţa, arhitectul a ales sa exploateze proprietăţile lemnului, intr-un mod optim, pentru peretii, care isi pastreaza forma.

 

 Acestei structuri i se atribuie o emotie, care nu este determinata sau legata de condițiile istorice date de prezent, si care ii determina pe locuitorii acestei regiuni, sa fie ancorati mai mult in credinta, ceea ce ii face mai buni si mai increzatori intr-un spatiu unic, in care domneste pacea si linistea.

 

 

Ioana Cucu

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: materiale de constructii
Inapoi la categoria «« Arhitectură

Advertisement